Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko: Aardbeienareaal stijgt in 27 jaar van 10 naar 3360 hectare

De toename van het aantal hectares met aardbeien (van de variƫteiten Camarosa, Festival, Splendor en Fortuna) in Marokko is de afgelopen jaren meer dan significant geweest. Van slechts 10 hectare in de jaren tachtig steeg het areaal naar 290 hectare in 1992 en haalde het vorig seizoen 3360ha. De uitbreiding is geleidelijk geweest en vond vooral plaats in de regio Kenitra. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een parallelle stijging van de productie. "We zijn gegaan van 200 ton in 1988 naar 150.000 ton in de afgelopen seizoenen," zegt Yassin Madihi van Madihi IETD.



De toename is grotendeels te danken aan de grotere vraag naar het product. De VS, Portugal, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Rusland zijn Marokko's belangrijkste exportbestemmingen. "We kunnen elk seizoen tussen 150.000 en 300.000 kilo leveren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het fruit wordt naar deze bestemmingen verzonden omdat we een goede communicatie en gezonde commerciƫle relaties met onze klanten onderhouden."



Kenitra is nu een toonaangevende Marokkaanse regio waar het om het kweken van aardbeien gaat. "We weten dat we met concurrentie te maken hebben uit Huelva in Spanje maar dit heeft geen directe invloed op ons omdat we ons op andere markten richten."

Voor meer informatie:
Yassin Madihi
Madihi IETD s.a.r.l.au
T: +34 602 38 55 74 / +212 762 520 292

Publicatiedatum: