Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw cursusaanbod Delphy Mushrooms

De komende jaren verandert de markt voor champignons en paddenstoelen razendsnel. Er komen steeds meer verschillende paddenstoelen op de markt en daarnaast stijgt de vraag naar plantaardige eiwitten wereldwijd. De Nederlandse sector staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende vakbekwaamheid en kennis als het gaat om teelt, compostering en technologische ontwikkeling. De groei in de sector zorgt voor een verdubbeling van de omzet in 2024 wereldwijd. (Bron: https://www.openpr.com/news/795770/Mushroom-Market-size-and-forecast-2016-2024.html)

Dit zorgt voor een enorme uitdaging maar biedt ook kansen voor de Nederlandse sector. Delphy Mushrooms, voorheen de "Champignon Vakschool", is zich hiervan bewust en heeft het afgelopen jaar diverse cursussen ontwikkeld om aansluiting te houden bij bovenstaande ontwikkelingen en de vooraanstaande positie verder uit te bouwen. De volgende cursussen gaan in 2018 van start:

'Klimaat: telen met lucht' (3-daagse cursus op 12 januari, 26 januari en 9 februari)
'Growing Edible Mushrooms' (30 januari tot en met 2 februari)
'Champignons, de toekomst!' (10-daagse cursus verdeeld over 2018, startend op 2 februari)

Growing Edible Mushrooms (Teelt van Exotische Paddenstoelen)
De exotische paddenstoel wordt steeds meer gewaardeerd door de consument. Kennis over het maken van substraat en de teelt van deze paddenstoelen is minder vrij beschikbaar. Deze Engelstalige cursus combineert de theorie en praktijk van de teelt van exotische paddenstoelen zoals Shii-take (Lentinus edodes), Oesterzwam (Pleurotus ostreatus), Koningsoesterzwam (Eryngii), Nameko (Pholiota nameco), Pioppiono (Agrocybe agearita) en Maitake (Grifola frondosa). 

Praktijk 
Onderwerpen worden behandeld met praktische voorbeelden. Verder brengen we bezoeken aan substraatbedrijven en diverse telers van exotische paddenstoelen. "Ook gaan de handen uit de mouwen. Deelnemers krijgen de kans om zelf de paddenstoelen te oogsten" vertelt Niek de Ligt van Delphy. Gastcolleges van specialisten binnen deze sector maken de cursus extra leerzaam.


Sfeerimpressie 'Growing Edible Mushrooms'

'Champignons, de toekomst!' 
De cursus 'Champignons, de toekomst!' is dit jaar verder verbeterd aan de hand van de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatie, teelt, duurzaamheid en technologie. Vanwege schaalvergroting en regelgeving is de besturing van teeltbedrijven complexer dan voorheen. "In deze cursus leren wij de deelnemers hoe gebruik te maken van digitale tools op basis van realtime data en de koppeling van compost- en teeltgegevens", vertelt Niek de Ligt. Naast optimalisatie van de teelt komen er ook veel nieuwe thema's aan bod: zelflerende teelten/AI, bodemvocht in de teeltruimte, nieuwe afzetmarkten, duurzame verwerking van champost, biologische gewasbescherming en eerlijke arbeid.

Samenwerking
"Wij beseffen dat de verbinding tussen de primaire sector en de periferie binnen de Nederlandse paddenstoelensector steeds belangrijker wordt. Het afgelopen jaar hadden we een mooie mix van deelnemers werkzaam in de teelt als ook in de toeleverende industrie". Deze dynamiek stimuleert samenwerking met collega's, toeleveranciers en kennisinstellingen.

Team
De specialisten van team Delphy Mushrooms (Jan Gielen, Niek de Ligt en Erik Polman) zijn verantwoordelijk voor het nieuwe cursusaanbod. Alle cursusleiders hebben jarenlange ervaring in het eigen vakgebied. Zij combineren hun specifieke vakkennis met hun expertise over de laatste ontwikkelingen binnen de sector.


Sfeerimpressie 'Champignons, de toekomst!'

Voor meer informatie:
Delphy
Publicatiedatum: