Aspergesteekmachine die kan oogsten in alle weersomstandigheden

De bodem verkeert niet altijd in ideale staat. Soms zorgt regen voor een glibberige ondergrond, met name in kleigebieden. Toch kan de oogst dan niet worden uitgesteld. Om deze reden heeft Bagioni zijn aspergesteekmachine voor witte asperges uitgerust met een differentieel blokkeringsmechanisme. Hierdoor kan de machine zelfs op een glibberige ondergrond uitstekend zijn werk doen omdat de wielen een betere grip hebben. 
Daarnaast kan de aandrijving losgekoppeld worden voor handmatige of achterwaartse bewegingen. Alle Bagioni modellen kunnen bovendien voorzien worden van een Stop&Go en 'filmsysteem'. Het principe is eenvoudig: het systeem detecteert de medewerker in het werkgebied en past de machines aan aan de EU-verordening 42/2006. Alle Europese machines moeten hier aan voldoen zodat de veiligheid gegarandeerd is. Zo niet dan lopen telers het risico op boetes. Een optische sensor neemt de medewerker waar en activeert de machine pas wanneer deze zich in een veilig werkgebied bevindt. Volgens de Europese richtlijnen mag de machine niet vooruit bewegen zonder dat de gebruiker zich in de bestuurdersstoel bevindt. Toch zijn er nog steeds bedrijven die werken met machines die niet uitgerust zijn met deze veiligheidsvoorziening. 

Bagioni zal aanwezig zij op de Karlsruher fair (Duitsland) die op 22 en 23 november 2017 gehouden wordt.

Contact:
Bagioni Alfiero Snc
Via Bologna 100
47121 Forlì
Tel.: +39 (0)543 703993
Email: bagioni.aurenzo@libero.it
Web: www.bagionialfiero.com

For Germany:
Pietro Vitale
Kreisstr 35
59581 Warstein
Phone: +49 2902 9127335
Email: pietro@kivi-parts.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.