Cerescon presenteert op de Expo-SE 2017 nieuwe robot

"Dit is de eerste 3-rijige aspergeoogstrobot ter wereld"

De Nederlandse hightech start-up Cerescon presenteert tijdens de Expo-SE 2017 op 22 en 23 november 2017 de eerste 3-rijige aspergeoogstrobot ter wereld. Na een testperiode in het afgelopen seizoen met een 1-rijige versie toont Cerescon tijdens de 'Spargelmesse', de grootste aspergetelersbeurs ter wereld, het prototype van de definitieve machine. Cerescon neemt tijdens de beurs de zogenaamde Innovationspreis in ontvangst, een prijs die de beurs jaarlijks uitreikt voor het meest kansrijke product dat voor gebruikers de grootste voordelen oplevert. De uitreiking vindt direct na het openen van de beurs plaats.


De nieuwe machine van Cerescon.

Geïnteresseerde telers uit binnen-en buitenland krijgen op de beurs de
mogelijkheid in te tekenen voor een gesprek met Cerescon, zodat zij hun
specifieke vragen kunnen stellen en de specifieke pay-backtijd voor hun
persoonlijke situatie kunnen laten berekenen. Bij interesse tot aanschaf is er bovendien de gelegenheid in te tekenen. De mogelijkheid tot aanschaf van machines zal per land op volgorde van intekening plaatsvinden.

Presentaties
In hal 2, stand 2 / N – 16 geeft Ad Vermeer, CTO en uitvinder van de machine op beide beursdagen presentaties met technische uitleg. Op 22 november vindt de eerste presentatie plaats om 12 uur, daarna om 14 en 16 uur, op 23 november om 10 uur, 12, 14 en 16 uur. Tijdens de presentaties geeft de heer Vermeer technische toelichting op de werking van de 3-rijige aspergeoogstrobot en is hij beschikbaar voor het beantwoorden van technische vragen.

De 3-rijige versie van de machine kan het volgende volgens de fabrikant: 
  • Halveert de kostprijs voor steken
  • Detecteert ondergronds, met als gevolg een betere kwaliteit en meer asperges 
  • Kan ± 50 hectares per seizoen bijhouden
  • Vervangt ± 70 handstekers
  • Wordt getrokken door een tractor
Testen
Afgelopen voorjaar heeft Cerescon onder belangstelling van telers uit Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Peru en de internationale pers de 1-rijige versie van de machine gepresenteerd. Tijdens het oogstseizoen van 2017 is de 1-rijige machine getest en in het seizoen van 2018 zullen de eerste asperges commercieel worden gestoken met een Cerescon aspergeoogstrobot. Tevens staan er opnieuw uitgebreide applicatietesten op stapel, onderdeel van een driejarig onderzoek dat samen met Wageningen University and Research, LimGroup en enkele grote telers in Nederland wordt uitgevoerd. De applicatietesten hebben als doel het machinesteken te vergelijken met handsteken: de exacte cijfers van de meeropbrengst en hogere kwaliteit van het machinesteken kunnen zo aangetoond worden.

Awards
Cerescon heeft als eerste bedrijf ter wereld met succes de haalbaarheid van een automatische selectieve aspergeoogstmachine aangetoond, zo geven zij aan. Daarmee is het jonge bedrijf bovendien de eerste ter wereld die een selectieve oogstmachine commercieel beschikbaar stelt. De belangstelling voor Cerescon gaat verder dan alleen die van aspergetelers, getuige de overige innovatieprijzen die Cerescon in de afgelopen maanden heeft gewonnen:
  • 18 mei 2017 – F&A Next Highly Commended Award – uitgereikt door Prins Constantijn van Oranje-Nassau
  • 13 oktober 2017 – Finaleplaats voor de Europese FoodNexus Startup challenge (finale vindt plaats op 13 december 2017)
  • 27 oktober 2017 – Winnaar van de Accenture Innovation Award 2017 – categorie Future Food Solutions.
Demonstraties op het veld
Cerescon stelt een beperkt aantal telers die serieuze belangstelling hebben om een machine aan te schaffen, in de gelegenheid een demonstratie van de machine in het veld bij te wonen tijdens het seizoen van 2018. Data en
demonstratielocaties worden aan hen bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
Cerescon
T +316 4796 8940 of +316 57591229

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.