verkoop veredeling katoen, koolzaad en sojaboon

Bayer houdt veredeling kasgroenten vast

Tholen - BASF neemt verschillende zaden- en gewasbeschermingstakken van Bayer over. Met de verkoop hoopt Bayer goedkeuring te verkrijgen voor de overname van Monsanto. De kasgroentendivisie gaat niet de verkoop in.

Het gaat om de veredelingstakken in katoen, koolzaad en de sojaboon, gevestigd in de VS, Duitsland, Brazilië, Canada en België. Ook de activiteiten in glufosinaat en de LibertyLink-techniek worden verkocht, met de bijbehorende onderzoeksfaciliteiten.

Vanwege de overname van Monsanto moet Bayer verschillende bedrijfstakken wegdoen. De EU vreest dat er anders te weinig concurrentie ontstaat in de markten voor gewasbescherming, zaden en planteigenschappen. "We moeten de concurrentie in deze markt veilig stellen, zodat telers toegang houden tot innovatieve producten van hoge kwaliteit en ze producten kunnen kopen tegen concurrerende prijzen", vinden zij. Daarom wordt de concurrentie in de markt momenteel onderzocht. Hierop vooruitlopend is de verkoop aan BASF gerealiseerd. De verkoop aan BASF gaat ook pas door als de overname van Monsanto is goedgekeurd.

Handen af van de kasgroenten
Zowel Monsanto als Bayer zijn actief in de veredeling van kasgroenten. Toch doet Bayer deze producten niet in de verkoop. Eerder gaven ze al aan complementair te zijn in paprika, tomaat en komkommer. Bayer startte bovendien kortgeleden de nieuwbouwactiviteiten in Nunhem, waar een nieuw hightech centrum voor de veredeling van kasgroenten weggezet wordt: GreenEx. Ook Monsanto is momenteel aan het bouwen: in Lansingerland wordt het Tomato Experience Center gebouwd.

Met de verkoop van glufosinaat en LibertyLink doet Bayer wel afstand van hun eigen variant van het Monsanto product RoundUp.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.