en nog meer drugs in Nederlandse kassen gevonden

Negende verdachte aangehouden in heroïnezaak

Tholen - Er is een negende verdachte aangehouden in de grote drugszaak van afgelopen weekend. Afgelopen zaterdag werden al acht verdachten aangehouden voor de productie van heroïne, waarbij komkommer- en paprikakassen als dekmantel werden gebruikt.

Verspreid over Den Haag, Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Rotterdam, Pijnacker en Maasdijk werden productiefaciliteiten van heroïne opgezet.


Foto's politie Haaglanden

Witwassen en drugsproductie
De verdachten zitten minstens twee weken in voorlopige hechtenis. Daarna moet de raadkamer van de rechtbank besluiten of de verdachten gevangen gehouden moeten worden. Ze worden verdacht van drugshandel en -productie, het vormen van een criminele organisatie en witwassen.

Criminele activiteiten
Het is niet de eerste keer dat een kwekerij aan de slag gaat met de productie van drugs. Meestal gaat het echter om cannabis. Zo werd er deze zomer jaar nog een ondergrondse hennepkwekerij gevonden in een kassencomplex in Etten-Leur. Vorige week werd op hetzelfde perceel nog een ondergrondse kwekerij met 420 wietplanten aangetroffen. Dit jaar verder de veroordeling van verschillende ondernemers die in 2011 hennepplanten in kassen in Roelofarendsveen, Klazienaveen, Bleiswijk en Driel zetten. Ook aan de welbekende zaak omtrent een Houtense kwekerij, met cannabisplanten tussen de komkommers, kwam vorig jaar een einde. Daarvoor werden twee verdachten vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De productie van heroïne is nog niet eerder ontdekt op Nederlandse kwekerijen. Volgens de politie is dat ook uniek. In het AD vertellen ze dat Nederland nog maar kort een heroïneproducerend land is. Ook is het een bijzondere zaak omdat het zo'n uitgebreide omvang heeft en de politie met veel verschillende takken moest samenwerken.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.