Fried Koop:

"Sterkere plant door steenwol zonder plantonvriendelijk materiaal"

Tholen - Oktober valt midden in het seizoen van het bestellen van nieuwe steenwolmatten. Fried Koop, Benfried; "Wij merken enerzijds dat telers best trouw zijn aan hun huidige leveranciers van matten. Anderzijds wordt de stap naar een proef met verschillende matten heel snel gemaakt. Telers letten in hun keuze voor een mat op betrouwbaarheid, stuurbaarheid, doorworteling en een goede prestatie gedurende het hele jaar. Dat is het in een notendop."Tijdens de proef worden er steekproefsgewijs matten open gemaakt om de doorworteling goed te bestuderen en te beoordelen. Fried:"Er liggen veel proeven bij telers. Onze steenwolmat, Multigrow, springt er dan uit met een betere beworteling. Wij bieden een duurzame steenwolmat aan met een formaldehyde vrije binder. We hebben bij de ontwikkeling van Multigrow ingezet op een sterke ontwikkeling van wortels door het ontbreken van plantonvriendelijk materiaal. Hierdoor ontstaat een sterkere plantopbouw, met als gevolg dat er een weerbaardere plant in de kas staat."Op de locatie in Den Hoorn worden de matten op maat gemaakt en ingeluierd. Fried:"We kunnen maatwerk bieden in: lengte, hoogte, breedte en uitgevoerd met diverse plantgaten.

Benfried krijgt ook wereldwijd steeds meer orders voor Multigrow. Fried:"De eerste bestelling uit Gran Canaria is binnen. En het seizoen is nog maar net begonnen. Overigens, het leuke aan deze klant is dat deze geen proef heeft gehad. Hij kende Multigrow al van andere telers. Dus dat maakt dit extra leuk."

Voor meer informatie:

Benfried b.v.
Fried Koop
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn (ZH)
Tel: 015 - 256 93 56
Fax: 015 - 262 34 22
fried@benfried.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.