Tomaten Bulgarije's meeste geëxporteerde groente

Tussen januari en juni 2017 zijn er door Bulgarije 15,4 duizend ton verse groenten en 15,1 duizend ton vers fruit geëxporteerd. Dit is respectievelijk 2% meer en 27,9% minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor. 
 
De groei in de export van verse groenten is vooral te danken aan tomaten. De export hiervan is meer dan verdubbeld ten opzichte van 2016 en heeft de 4200 ton bereikt. De export van knoflook, paprika's, aardappelen, kool, pompoenen en aubergines is ook gegroeid. Tegelijkertijd is de export van onder andere prei, komkommer, champignons, uien en wortelen gedaald met 20,1% tot 88,4%. De grootste daling is te zien bij de export van champignons. 
 
De daling in de fruitexport in de eerste helft van 2017 is vooral te wijten aan de afname in de export van watermeloenen, appels, en citrus. Dit geldt ook voor de re-export van producten die niet in Bulgarije zijn geteeld. Er was ook een duidelijke daling zichtbaar in de export van meloenen en druiven. Tegelijkertijd is de export van kersen, noten, aardbeien, perziken en abrikozen gestegen. De export van abrikozen is zelfs verdubbeld ten opzichte van 2016. 

Bron: fermer.bg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.