Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vezelmatten voor de verlaging van ethyleenniveaus

Een Zwitserse aardbeienkwekerij test momenteel vezelmatten om de hoeveelheid schadelijke ethyleengassen in hun kassen te verminderen. Eubo Swiss, een aardbeienkweker met 1,5 hectare die hiervoor tomaten teelde, zag dat hun jonge planten in de vroege gewasstadia onder hoge ethyleenniveaus leden. De absorptiematten zijn ontworpen om de ethyleenverontreiniging te verlagen.

Volgens de teler wordt vermoed dat de hoge ethyleenniveaus worden gecreƫerd door grote stukken natuurlijke turf in de bodem en de uitstoot van naburig verkeer. Grutec Fibre vond speciale absorptiematten uit die verticaal tussen de gewassenrijen worden geplaatst. "De matten absorberen ethyleen, het verspreid zich tussen de vezels," zegt Johann Gruber van Grutec.


De matten worden verticaal tussen de rijen geplaatst, waarbij ze ethyleen absorberen.

Volgens Gruber kan het ethyleen weer worden vrijgegeven wanneer de vruchten volgroeid zijn en de rijpingsfase ingaan. "De door de matten geabsorbeerde ethyleen komt weer vrij wanneer de matten horizontaal in het centrale pad van de kas worden gelegd. De zonnestraling verwarmt de filters en door de energie komt de ethyleen opnieuw vrij en draagt bij aan de vruchtrijping."


De matten worden horizontaal in het centrale pad gelegd, waardoor ethyleen vrijkomt.

Eubo Swiss is net begonnen aan de proeven met de nieuwe Grutec Fibre Pads en hoopt snel iets over de resultaten te kunnen zeggen.

Voor meer informatie:
Grutec Fibre
Johann Gruber
9443 Widnau
Switzerland
+41-76-5581843
Publicatiedatum: