Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO wil af van dure keuring dieselaggregaat

Boeren en tuinders die zich indekken tegen stroomstoringen, worden sinds kort op extra kosten gejaagd. LTO noemt het onnodige kosten en wil dat de overheid de regelgeving aanpast.

Het probleem betreft dieselaggregaten voor noodstroomvoorziening. Door een recente wijziging van het Activiteitenbesluit moeten dergelijke aggregaten voortaan eenmaal per vier jaar worden gekeurd. De keuring is niet alleen gericht op het veilig functioneren, maar ook op optimale verbranding en energiezuinig functioneren.

Die voorwaarde is opgenomen in het Activiteitenbesluit om het risico op luchtverontreiniging en energieverspilling te verkleinen. LTO wijst er echter op dat de noodstroomaggregaten niet of nauwelijks worden gebruikt en dus een zeer beperkt effect op de omgeving hebben.

De aanpassing van het activiteitenbesluit is zonder overleg met de sector doorgevoerd en kent ook geen overgangsregeling. De kosten ervan zijn niet gering, een keuring kost de ondernemer al snel 1.200 euro.

LTO heeft bij het ministerie van Infrastructuur aangedrongen op het terugdraaien van deze verplichting voor dieselaggregaten van boeren en tuinders. Dat leidde tot nu toe niet tot resultaat.

Bron: LTO Nederland
Publicatiedatum: