Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Poolse glastuinbouw groeit en groeit en groeit

250 miljoen jonge planten voor Poolse plantenkweker

Deze maand vierde de grootste Poolse groentenplantenkweker Krasoń zijn 20ste verjaardag met een goed bezochte open dag. De kwekerij, die momenteel een totaalareaal heeft van 11 hectare, verwelkomde een grote groep klanten, leveranciers en andere belanghebbenden om hun nieuwste kasaanwinst te bezoeken in Święta, een stad in Noord-Polen, in de buurt van Złotów.



Met de recente toevoeging van deze nieuwe kas van 3 hectare heeft Krasoń nu in totaal 6 hectare in Złotów om, samen met de 6 hectare van het moederbedrijf in Piaski in Centraal-Polen, te voldoen aan de groeiende vraag naar groentenzaailingen in de plaatselijke tuinbouwsector. Krasoń exporteert hun zaailingen ook naar buurlanden zoals Litouwen, Estland, Letland, Wit-Rusland en Finland.



Volgens Michal Krason heeft de Poolse tuinbouwsector de afgelopen jaren een grote groei gezien en hebben vooral de grotere kassentelers in heel het land investeringen gedaan: "Behalve kassentelers leveren we ook hoogwaardige jonge planten aan een groeiend aantal vollegrondstelers." 



De Krasoń groep is de grootste Poolse groentenvermeerderaar. Vorig jaar werden er 7 miljoen jonge planten voor kastomaten vermeerderd en een record van 235 miljoen vollegrondszaailingen zoals sla, broccoli en kool. Hun productie staat op het punt om dit jaar nog een record te breken.



"We verwachten dit jaar meer dan 250 miljoen zaailingen te produceren," zegt Michal Krasoń. Volgens hem beseft een toenemend aantal Poolse telers wat de voordelen zijn van een externe vermeerderaar. "Hoewel veel telers in Polen nog steeds hun eigen planten vermeerderen, beseft een groeiende groep dat het veel effectiever is om gebruik te maken van de kwaliteit en diensten die een externe vermeerderaar kan bieden. Hierdoor kunnen telers zich op hun eigen kwaliteit en productie richten en het creëert rust tijdens de teeltwissel."





In februari dit jaar vierde de groep de 20e verjaardag van het bedrijf dat in 1997 door Grzegorz Krasoń is opgericht. Afgelopen weekeinde nodigde het bedrijf hun klanten uit voor een open dag om de dagelijkse praktijken te demonstreren bij hun moderne kwekerij in Święta. In samenwerking met een aantal leveranciers en zaadveredelaars werd er een kleine openlucht tentoonstelling gehouden met bedrijven als De Ruiter, Enza Zaden, Nunhems, Cultilene, Grodan, Timac Agro, Adviser, Seminis, Bejo, Klassmann en nog veel meer.

Voor meer informatie:
Grupa Producentów Rozsad Krasoń Sp. z o.o.
Marcin Krasoń
Piaski 32a
97-371 Wola Krzysztoporska

Publicatiedatum: