Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
makkelijker clippen met lichter systeem:

Agrifast introduceert tweede generatie Tom-system

Tholen - Indraaien en clippen vergt de nodige vaardigheid. Dit is misschien waarom het Agrifast Tom-system, een alternatief clipsysteem, vijf jaar na de introductie al op 400 hectare aan hogedraadteelt wordt ingezet. Nu introduceert Agrifast de tweede generatie van het systeem.

Het systeem wordt deze week geïntroduceerd op de HortiContact

De helft van de gebruikers van het Tom-system zijn Nederlandse kwekers, die het vooral makkelijk vinden dat nu iedereen in een handomdraai een gewas kan clippen. "Het systeem kan substantieel bijdragen aan een beter kwaliteit gewas en lagere arbeidskosten." Agrifast heeft vanwege het succes besloten het systeem verder te ontwikkelen en nog beter af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Na meer dan een jaar onderzoek en ontwikkeling zijn ze nu klaar om de tweede generatie van het Tom-system, met significante verbeteringen, te lanceren.



Beter voor in de kas
Alberto Lizarraga van Agrifast: "We hebben geluisterd naar de feedback van de telers en hebben de tool ergonomischer gemaakt: handiger en meer geschikt voor gebruik in de kas." Alberto legt uit dat de eerste generatie ontworpen was aan de hand van bestaand gereedschap. " Het eerste systeem was oorspronkelijk ontworpen voor andere, zwaardere toepassingen. Hij was behoorlijk zwaar en was niet echt ontworpen voor werkzaamheden in de kas. Het werkte goed, maar het kon beter afgestemd worden op de praktijk." 

De tweede generatie Tomsystem is dus lichter. "Deze nieuwe versie is van begin af aan specifiek ontworpen voor het gebruik in de kas. Dankzij de kunststof behuizing is het apparaat lichter: nog maar 790 gram. Dat is de helft van de eerste generatie." Ook het vermogen is aangepast. "De cartridge is vergroot. Er kunnen nu 100 metalen clips in, in plaats van 60 clips bij de vorige versie." 

"Daarnaast is de klauw van het gereedschap veel sterker en dat verbetert het functioneren en de levensduur van het gereedschap," voegt Alberto toe. "De nieuwe tool kent 5 standen, dus je kunt instellen hoe strak de ring komt te zitten, afhankelijk van de dikte van de plant en het vruchtgewicht. "



Nederlandse telers
Het gebruiksgemak van het Tom-systeem is voor veel telers een reden om over te stappen. "Om een gewas in te draaien of te clippen heb je ervaren mensen nodig, maar met het Tom-systeem heft iedereen het in een mum van tijd onder de knie. Het Tom-systeem kan snelheden van 1500-1600 planten per uur verwerken, tegenover 1000 planten per uur bij manueel clippen.

Het Tom-systeem is geschikt voor paprika´s, tomaten en komkommers. In Nederland gebruikt inmiddels 50% van de hogedraad komkommertelers het Tom-systeem. Het systeem is sowieso het populairste in Nederland, maar ook in belangrijke landen zoals de VS, Canada, Australie, Rusland, Korea, Turkije, Frankrijk, Zwitserland, Mexico is het systeem populair. Agrifast biedt bestaande klanten de mogelijkheid over te stappen op het tweede generatie Tom-systeem.



Aanwezig op de markt
"We zijn momenteel actief in dertig landen over de hele wereld en we geloven dat deze nieuwe, betrouwbare, snellere en lichtere versie ons zal helpen om onze aanwezigheid op de markt te vergroten. We zijn nu vijf jaar actief met het systeem en we hebben bewezen dat het systeem werkt en dat het de kosten van het indraaien en clippen significant terugbrengt", besluit Alberto.


Klik hier voor een grotere versie van de grafiek


Voor meer informatie:

DJ Products
Dirk-Jan Haas
dj.haas@agrifast.nl
www.dj-products.com


Agrifast
Alberto Lizarraga
alberto.lizarraga@agrifast.es
thetomsystem.com