Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim van der Meulen, GKS Packaging:

"Middensegment groentensnijderijen VS gaat steeds meer automatiseren"

Tholen - Tijdens de PMA in Orlando presenteerde Wim van der Meulen van GKS Packaging haar verpakkingsmachines aan de Amerikaanse markt. Dat de zaken goed gaan met de producent van verticale vorm-, vul- en sluitmachines en complete weeg- en verpakkingslijnen blijkt wel uit de verhuizing, die voor komende maand gepland staat. "Eind november verhuizen we van Son naar een pand in Eindhoven met een dubbele productieruimte. We zijn klaar voor de toekomst."

"GKS levert via Kronen machines aan de wereldwijde markt van groentensnijders. Voor de Verenigde Staten hebben we een aantal jaren geleden de dochteronderneming Kronen Crop gestart met een nieuw management, dat zich richt op het middensegment van deze markt", vertelt Wim. Volgens de machinefabrikant heeft deze 'tussenlaag' een aanzienlijk aandeel. "Het topsegment is vergeven en wordt gedomineerd door een aantal giganten, maar er zijn nog tal van kleine en middelgrote bedrijven die in hun regio de grootkeukens, institutionele markt en zorginstellingen voorzien."



"Concurrentie komt zowel uit de hoek van de lokale machinefabrikanten als de bekende Europese spelers. Verder is er Chinees aanbod van machines voor de mensen die weinig willen investeren", vertelt Wim. Toch kan Kronen haar machines goed kwijt. "Niet alleen op de Noord-Amerikaanse markt, maar ook in Zuid-Amerika. Zo hebben we al de nodige machines en complete lijnen in Mexico, Cuba en Chili geplaatst en heb ik hier op de PMA een order uit Peru binnengehaald. In Canada hebben we eerder dit jaar een mooie installatie voor ijsbergsla/romaine sla geleverd."

Het verschil tussen de Europese en Amerikaanse markt is volgens Wim dat er in Europa al een automatiseringsslag is gemaakt. "In Amerika gaat nog veel semi-automatisch, dus is er in het aankooptraject meer begeleiding nodig. Vaak beginnen klanten heel basic. In Europa is efficiency het sleutelwoord. Hier gaan ze van chaos naar efficiency toe. Daarom is onze filosofie ook om de machine zo simpel mogelijk te houden. De machine moet snel en simpel om te stellen zijn van grote naar kleine formaten. Het zijn tenslotte toch vaak de mensen die voorheen handmatig stonden te verpakken, die de machine moeten bedienen."

Gesneden groenten vormen de hoofdmoot van de machines, die Van der Meulen levert. "Maar in feite leveren we machines voor alles wat valt onder onbewerkte groenten tot non-food en pet-food", vertelt de fabrikant. "We ontwerpen en ontwikkelen de hele machine zelf en bouwen modulair. Dat houdt in dat 80% van de machine standaard is en op voorraad gemaakt kan worden en de laatste 20% klantspecifiek wordt afgebouwd. Hierdoor kunnen we met korte levertijden de klantspecifieke machines leveren!"

Voor meer informatie:
GKS Packaging
Ekkersrijt 7308
5692 HH Son
Tel: 0499-463011
w.vandermeulen@gkspackaging.com
www.gkspackaging.com