Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Over het duurzaam produceren, distribueren en consumeren in de stad

Hogeschool Inholland en gemeente Rotterdam organiseren lezingencyclus “Voedsel en de Stad”

Heeft u een bedrijf in de productie van voeding en zoekt u nieuwe business modellen? Bent u distributeur en zoekt u nieuwe markten? Heeft u interesse in nieuwe manieren van duurzaam produceren en verspreiden van voeding? Over deze vormen van nieuwe voedselproductie en het gebruik van voedingsafval gaat een lezing die de Gemeente Rotterdam in samenwerking met Inholland organiseert. Deze maakt deel uit van een cyclus van 5 lezingen. Op 12 oktober tussen 18:00-21:00 vindt de eerste lezing plaats over 'Voeding & Duurzaamheid' in de Wereld van Smaak, in de Markthal in Rotterdam.

De lezing op 12 oktober gaat over: voedselverspilling in de keten, het tegengaan van post harvest waste en voedselverspilling bij de consument. De lezing wordt gegeven door experts op het gebied van voeding. Prof. dr. Olaf van Kooten, hoogleraar van de Universiteit van Wageningen en lector Duurzame verbindingen in de Greenport bij Inholland Delft, leidt de avond. Maren Schoormans van Koppert Biological Systems en Priva vertelt over duurzame voedselproductie. Hans Dagevos, lector 'Sociale innovatie in het Groen' bij Hogeschool Inholland en consumptie-socioloog bij Wageningen Economic Research, spreekt over voedseltransitie. Ook zijn er bedrijven en studenten aanwezig.

U kunt er kennismaken met toonaangevende sprekers en collega-bedrijven. Ook staat er een buffet en een drankje voor u klaar. In het kader van Wereldvoedseldag en duurzaam voedsel is gekozen voor een no waste buffet. Aan het einde van de lezing vindt er een netwerkborrel plaats waar u de gelegenheid heeft om met elkaar na te praten en contacten te leggen. De kosten bedragen per lezing € 25.- euro. Voor aanmelden en informatie kunt u terecht op de website: www.inholland.nl/academy/voorlichting/lezing-voedsel-en-de-stad.

Tussen oktober 2016 en april 2017 gaan er 5 lezingen plaatsvinden. De lezingenreeks is opgezet rondom een 5-tal thema's. Dit zijn voeding & duurzaamheid, voeding & gezondheid, agro logistieke netwerken, internationalisering en sociale innovatie. Iedere lezing kent een eigen thema met verschillende sprekers en pitches. De lezingencyclus is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Food Cluster, onderdeel van gemeente Rotterdam.

Over Rotterdam Food Cluster
De Rotterdamse voedselsector bestaat uit ruim 6100 food-gerelateerde bedrijven die
voedsel produceren, verhandelen en/of distribueren in de Rotterdamse regio. Gezamenlijk zijn zij goed voor 43.000 arbeidsplaatsen en een omzet van € 188 mld. Doel van het Food Cluster Rotterdam, onderdeel van gemeente Rotterdam, is de versterking van de foodsector door de innovatiekracht te vergroten, samenwerking te faciliteren en nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Food Cluster Rotterdam verenigt ondernemers, overheid en kennisinstellingen om de mondiale voedselsector te hervormen.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer