Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pittige pepers van Almeerse bodem

"Ik hoop dat de mensen gewoon hun harten openstellen voor een eerlijk product dat onbespoten is en dat buitenlandse producten dan wat minder in de supermarkt liggen." Dat is de boodschap van de Almeerse Glenn van Beekum van Glenns Peppers in Almere. Hij kweekt in zijn kas hele hete pepers en daarom is hij te zien in de serie over Flevolandse streekproducten.

De liefde van Van Beekum voor pepers begon al vroeg. Hij groeide op in een Molukse gemeenschap en daar werd altijd pittig gegeten. Na zijn opleiding tot kweker besloot hij werk te maken van zijn liefde voor pittig voedsel en begon hij met het kweken van pepers.

In zijn kas staan vooral exclusieve pepers zoals Trinidad Moruga Scorpion en The Carolina Reaper. Die laatste is ooit uitgeroepen tot de pittigste peper ter wereld en is zo'n 400 keer heter dan tabascosaus.

Bekijk hier de video van Omroep Flevoland.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer