
Tholen - "Consumenten ontdekken steeds meer de veelzijdige smaken en de populariteit van lokaal product is ook steeds meer in opkomst. Vandaar ook dat steeds meer exotische gewassen geteeld worden en dat er ook succes mee wordt geboekt, al gaat het om een niche product. Een goed voorbeeld hiervan is de Habanero peper", vertelt Arjen Bouma van Gilad Produce. Het bedrijf ontvangt deze week de eerste oogst rode Habanero-pepers van één van haar telers. "De teelt staat er prima voor, zodat de verwachtingen goed zijn."

"Met een Scoville score van 350.000 hoort deze Habanero-peper thuis in de top van heetste pepers. Daarmee is het geen peper om net als een Jalapeno in z'n geheel op te eten. Maar voor degene die willen variëren met maaltijden is dit wel een interessant product. Het biedt ook voor de handel goede mogelijkheden. Weliswaar spreken we over relatief kleine volumes, maar de kansen zijn daar", vervolgt Arjen.

Naast de rode, gele en oranje Habanero zijn er ook Jalapeno, Padron, Naga Jolokia, Scorpion Trinidad en Carolina Reaper. Daarnaast heeft Gilad rode, groene, gele en oranje Cayenne-pepers beschikbaar. "Door middel van belichting worden er jaarrond Hollandse pepers geteeld en de telers zijn door de KCB toegelaten voor export naar USA en Japan. Kwaliteit gaat de grenzen over", besluit Arjen.

Voor meer informatie:
Arjen Bouma
Gilad Produce
Tel: +31 174 - 518530
Fax: +31 174 - 528502
Mobile: +31 6 - 15956003
[email protected]
www.giladproduce.com