"niemand gesproken die onze tomaten niet lekker vindt"

Video: Nic Helderman over tweede fase MightyVine

Kastomatenteler MightyVine begint in het late voorjaar aan de bouw van de tweede 30.000 m2 fase in Noord-Amerika. MightyVine bestuursvoorzitter Jim Murphy vertelde aan de Chicago Tribune dat de teler het bedrijf verdubbelt om aan de stijgende vraag in de supermarkten en restaurants in de omgeving van Chicago te kunnen voldoen.

Volgens Murphy worden MightyVine tomaten verkocht in winkels van onder andere Jewel-Osco, Whole Foods Market en Treasure Island en worden ze gebruikt in meer dan 100 restaurants in de omgeving van Chicago.


Klik hier voor het volledige artikel bij de Chicago Tribune, inclusief video met COO Nic Helderman


Deze zomer zal de MightyVine verkoop echt getest worden, wanneer er in overvloed tomaten beschikbaar zijn. Nic Helderman, MightyVine COO, 54, Nederlander en al zijn leven lang teler: "Het beheer van de kastemperatuur en voedingsstoffengehaltes zal ook een uitdaging zijn tijdens warme zomerse dagen en nachten. Het opstarten van een nieuw bedrijf is altijd een hoop werk. Maar ik zou zeggen dat het beter gaat dan verwacht. Ik heb niemand gesproken die onze tomaten niet lekker vindt."

Volgens het artikel in de Chicago Tribune zullen de bouwkosten voor de tweede kas rond de $6 miljoen liggen, waarbij een deel wordt gefinancierd door een telerskredietinstelling. Naast de 40 man die er al werkt zullen er nog zo'n 30 mensen worden aangenomen.

Klik hier voor het volledige artikel bij de Chicago Tribune, inclusief video met COO Nic Helderman


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.