Nederland is een belangrijke markt voor de boerenkool, omdat het deel uitmaakt van de culinaire traditie. Overigens krijgen we vanuit Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen steeds meer orders voor dit product, terwijl er telkens nieuwe gebruiksmogelijkheden voor de kool in de keuken ontdekt worden. Het wordt gebruikt in salades, in fruit smoothies, gebakken, enz.
Dit seizoen hebben we een nieuwe lijn gelanceerd van groene, rode en zwarte Cavolo kool, zowel conventioneel als biologische geteeld."
Moeilijk seizoen voor bloemkool
Zoals voor bijna alle bladgroenten was de markt voor bloemkool dit seizoen erg moeilijk, volgens Ian Claydon. "Frankrijk en Engeland hadden een overaanbod en in Spanje begon het seizoen vroeg, eveneens met grotere volumes dan vorig seizoen. Dit heeft een grote druk uitgeoefend op de prijzen."
voor meer informatie:
Ian Claydon
Director de Exportación
Kernel Export S.L.
T: +34 968 33 45 16
[email protected]
www.kernelexport.es