Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'De markt is klaar voor verfijnde rassen'

Le Jardin de Rabelais breidt assortiment uit

Hoewel de productie grotendeels zal blijven bestaan uit cherrytomaten, gaat de toonaangevende Franse kastomatenteler Le Jardin de Rabelais, zijn assortiment uitbreiden met grotere tomatenrassen. De Marmande tomaat 'Les Epicuriennes' wordt sinds vorig jaar april geteeld, en is momenteel op de Franse markt verkrijgbaar in verschillende kleuren.



"Hoewel de Marmande slechts een klein deel van onze productie vertegenwoordigt, richten we ons met dit ras op de toekomst," vertelt Aurelien Serrault van Le Jardin de Rabelais. "Ongeveer 80% van onze productie betreft cherrytomaten maar we zien toenemende mogelijkheden voor dit nieuwe ras." In de Marmande komen de inspanningen om nieuwe, productieve en smakelijke tomaten te ontwikkelen tot uitdrukking. Aurelien merkt op dat de markt klaar is voor de meer verfijnde rassen en hiermee zetten we een eerste stap in die richting.

"Consumenten veranderen en zijn bereid iets meer te betalen voor een kwaliteitsproduct," vervolgt hij. "Wij kunnen aan deze vraag beantwoorden." De vraag is volgens Aurelien dusdanig dat het bedrijf zijn productiecapaciteit jaarlijks ziet toenemen. Momenteel heeft het bedrijf een areaal van 11,5 hectare, verspreid over vijf kassen. De laatste uitbreiding van het kassencomplex vond in 2013 plaats. De tomaten worden zowel geƫxporteerd naar Engeland, Spanje, Duitsland en Belgiƫ als op de binnenlandse markt verkocht, met name aan groothandelaren.
 
Naast cherrytomaten en Marmande tomaten, teelt Le Jardin de Rabelais ook trostomaten. De trostomaten, die ongeveer 15% van de totale productie bedragen, wegen tussen de 60 en 70 gram, waardoor zij groter zijn dan cherrytomaten, maar kleiner dan de Marmande tomaten.

Voor meer informatie:
Aurelien Serrault
Le Jardin de Rabelais
aurelien.serrault@lejardinderabelais.fr
www.lejardinderabelais.fr
 
Publicatiedatum: