Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht: 1-30 juni

De lekkerste tomaat ooit uitgezocht in juni

In juni werd de eerste GreenTech Summit georganiseerd en startte Bayer CropScience in Nunhem met de nieuwbouw. Ook Cor Disselkoen mocht eindelijk gaan bouwen.


Nieuwbouwproject GreenEx van start in Nunhem
In het Limburgse Nunhem is gestart met de grondwerkzaamheden voor de nieuwe kassen van Bayer CropScience Vegetable Seeds, voorheen Nunhems. Het project GreenEx omvat in totaal 20 hectare. 




Een product kan nog zo mooi uit de grond of uit de kas komen, als het verder in de keten niet juist behandeld wordt, kan de waarde razendsnel dalen. Tijdens het AGF Trendcafe gisteren werd daarom het belang van logistiek behandeld. Hoe kun je de kwaliteit van je product bij de eindgebruiker garanderen als je niet weet wat er tussentijds mee gebeurt? Hoe krijg je controle over de keten? Wij maakten een fotoreportage. 


contract MightyVine fase 2 getekend in bijzijn Koninklijk paar
VB Greenhouses en Royal Pride bouwen verder in Chicago
MightyVine Tomatoes, VB Greenhouses en Royal Pride Group hebben een nieuwe overeenkomst getekend om tomaten te telen voor de lokale markt in Chicago. De eerste fase van de kas met een uiteindelijk oppervlakte van 12 hectare in Rochelle, Illinois is al bijna gereed. 

Hallo Deutschland!
Op 8 juni ging onze Duitstalige website en dagelijkse nieuwsbrief www.freshplaza.deofficieel van start. Onze nieuwe collega Philip Peusmann zal vanuit Duitsland met zijn team dagelijks de Duitse AGF-handel informeren over al het nieuws uit de AGF-sector. 

Schimmel treft Nederlandse sla-sector hard
Fusarium zorgt voor grote problemen in de Nederlandse sla-sector. De afgelopen weken zijn diverse percelen vol aangetaste planten gefreesd en met de oplopende temperaturen wordt dit naar verwachting alleen maar meer. Onduidelijk is waar de besmetting vandaan komt en hoe de situatie zich verder gaat. "Deze zomer geen sla meer in de kas", vertelt teler Marco van der Weerdt.


Dalsem heeft afscheid genomen van haar gesloten karakter
Dalsem is met de komst van Robert-Jan de Goey een nieuwe weg ingeslagen. Robert-Jan: "De markt is veranderd voor ons als wereldwijde aanbieder van complete tuinbouwprojecten", vertelt hij.


De Nederlandse versonderneming Hessing Supervers heeft met wederzijdse instemming Van Gorp Greenfood overgenomen. Van Gorp Greenfood is gevestigd in Belfeld, gemeente Venlo en levert vers gesneden sla en groenten voornamelijk aan de foodservice markt. Als onderdeel van de overeenkomst neemt Hessing ook Dutchgrowers over, een teeltbedrijf voor ijsbergsla. Over de hoogte van het overnamebedrag doen beide partijen geen mededelingen.

"zo vol van smaak en zo lekker zoet"
Blogger tipt "lekkerste tomaat ooit"
"Dit zijn de lekkerste tomaatjes die ik ooit heb gegeten." Dat schrijft blogger Serena over de tomaten van Harvest House, die ze bij de LIDL kocht. In haar artikel "Sharing on Saturday", met wekelijks tips voor de lezers, schrijft ze over haar vondst




Half juni vond de United Fresh plaats in Chicago. Voor het eerst organiseerde de Holland Fresh Group, in samenwerking met het Ministerie van Economische zaken een Holland-paviljoen. Bij deze een overzicht van de Nederlandse en Belgische standhouders. 



JASA bestaat 30 jaar. Om dat te vieren, organiseerde de Alkmaarse producent van verticale verpakkingsmachines demodagen voor geïnteresseerden en relaties. Hoewel de fabrikant ook op de Fruit Logistica staat, is dit een betere manier om te netwerken: "Hier heb je meer tijd voor de relaties" aldus Sandra Pannekeet. Voor de gelegenheid waren alle machines tentoongesteld. 

Fotoreportage GreenTech Summit 
GreenTech Summit: wat wordt volgende stap voor de tuinbouw?
Hoe gaat de tuinbouw zich technisch ontwikkelen?Staan er over twintig jaar nog mensen in de kas of zit er een teeltmanager achter een computer om in een keer veertig hectare te oogsten? Is er toekomst voor dakkassen? Wat vraagt de consument van morgen? En hoe leveren we dat? Dat werd allemaal besproken op het GreenTech Summit.

Rik Lootens, Syngenta
"Van rasinnovatie tot bulkproduct duurt ongeveer 20 jaar"
Rik Lootens is als vermogensbeheerder bij Syngenta verantwoordelijk voor de marketing van tomaat-, paprika- en komkommerrassen. Hij loopt al een tijdje mee in de zadenwereld en kan goed terugblikken. Hij ziet dat een rasinnovatie ongeveer 20 jaar nodig heeft om een bulkproduct te worden. 



In Venlo werd op 19 juni 1915 de Coöperatieve Veilingvereeniging Venlo opgericht.Precies 100 jaar later werd op het feestterrein van 'Lekker Venlo' het jubileumfeest 100 jaar ZON gevierd met leden, medewerkers van ZON, klanten en relaties. Ruim 1.000 mensen waren aanwezig om het eeuwfeest met de coöperatie te vieren. Eerder die dag ontving ZON het predicaat Koninklijk uit handen van Commissaris van de Koning in Limburg, de heer Theo Bovens. Precies om 24.00 uur werd het glas dan ook geheven op het podium om het feest op knallende wijze te voltooien. 

Folie op teeltgoot voorkomt verspreiding wortelziektes
Het afgelopen teeltjaar hebben meerdere praktijkproeven met folie op teeltgoten gedraaid bij verschillende telers in Nederland. Op ca. 4 hectare werd folie ingetrokken op hangende teeltgoten in de tomaten-, paprika- en aubergineteelt.



Ton Brabander (PB Techniek) overleden
In zijn woonplaats is zondag 14 juni Ton Brabander, oud-directeur van PB Techniek, geheel onverwachts op 76-jarige leeftijd overleden. In 1968 nam Ton Brabander het bedrijf Brabander Wateringen over van zijn oudere broer Aad Brabander. 




De internationale food retailers Delhaize Groep (Delhaize) en Koninklijke Ahold N.V. (Ahold) hebben vandaag bekend gemaakt dat zij overeenstemming hebben bereikt om te fuseren. Hoewel de concerns het zelf een fusie noemen, neemt Ahold in feite Delhaize over. 61 procent van de aandelen van het nieuwe bedrijf zijn in handen van aandeelhouders Ahold, 39 procent van aandeelhouders Delhaize.
Dat de fusie van Ahold en Delhaize ook voor AGF-leveranciers gevolgen gaat hebben, staat als een paal boven water. "Ahold-Delhaize verwacht € 500 miljoen te besparen door voor 80% goedkoper in te kopen. Geen efficiency dus, maar nog meer macht", concludeerde vollegrondsgroententeler en LTO-bestuurder Jan Roefs vanmorgen na bekendmaking op twitter.



Gisteren leek het er op dat Rusland de boycot met een half jaar zou verlengen, eenzelfde termijn als de verlenging van de Europese sancties. Gisteravond tekende president Poetin een decreet waarin de verlening van de boycot wordt vastgelegd. Opvallend, de boycot wordt niet verlengd met een half jaar, maar met een jaar. De termijn start op 6 augustus 2015, wat betekent dat de grenzen nog tot 6 augustus 2016 gesloten zullen blijven.

Cor Disselkoen kan eindelijk bouwen
Het heeft vijf jaar geduurd maar Cor Disselkoen kan eindelijk gaan bouwen. Zijn Australische kas wordt zestien hectare groot en gaat komkommers, tomaten en paprika's produceren.



Publicatiedatum: