Special Jaaroverzicht 15 juli - 15 augustus (inclusief vakantie)

Nieuwbouw in de zomer

Komkommertijd in de zomer? Niet dit jaar. Verschillende bedrijven kondigden hun nieuwbouwplannen aan. Toch blijft de situatie van glastuinbouwbedrijven zorgwekkend, meldt de NVM.

Het Franse Bonduelle SCA overlegt met Centerview Partners
om gezamenlijk een bod uit te brengen op General Mills' Green Giant diepvries en conserven. Dat schreef persbureau Reuters medio juli op basis van ingewijden. Vorige week verschenen er berichten dat General Mills het diepvries en conservensegment in de etalage wil zetten. Green Giant is actief op de Noord-Amerikaanse en Europese markt. Daarnaast zijn de producten te vinden in Australië en India.

Rick van Vliet (CombiVliet):
"Plant met meer body biedt voordelen richting kortste dag" 
Aan de Oranjepolderweg in Maasdijk is CombiVliet prominent aanwezig met verschillende vestigingen. Teeltspecialisten Rick van Vliet en Robert van den Ende bespraken op 2 juli hun ervaringen met het RootmaXX blok van Saint-Gobain Cultilene..

Rijk Zwaan wil Seed Quality Center bouwen in De Lier
Rijk Zwaan wil in De Lier een nieuw kwaliteitscentrum bouwen. Het Seed Quality Center moet komen te liggen aan de Zijtwende. De gemeente Westland heeft het plan op dit moment ter inzage liggen. Op de hoofdlocatie van de groentenveredelaar aan de Burgemeester Crezéelaan werken zo'n 700 mensen. 

Incotec breidt uit in Enkhuizen
Incotec breidt uit met een nieuw innovatiecentrum in Enkhuizen. Gisteren tekende CEO Douwe het contract voor vernieuwing van de bestaande gebouwen en de bouw van twee nieuwe panden. De bouw start in september. Naar verwachting is de oplevering 4 maanden later. Eind juli was het dubbel feest bij Fris-Co in Venlo. Op zaterdag 25 juli is Sandra getrouwd met haar Jack. Daarnaast is Sandra woensdag 29 juli 50 jaar jong geworden!


Nieuwbouw (8,5 hectare) op Nieuwland
Op glastuinbouwgebied Nieuwland wordt weer gebouwd. Havecon is deze week begonnen met de staalbouw van een kas van 8,5 hectare groot voor de teelt van paprika's. "We hebben de gang erin", laten de bouwers weten. Op de nieuwe kas komt 91+ glas te liggen. 

"Situatie glastuinbouwbedrijven blijft zorgwekkend"
Hoewel er minder glastuinbouwbedrijven worden aangeboden en het aantal executieverkopen is afgenomen (t.o.v. de 2de helft van 2014), blijft de algehele situatie zorgwekkend. Dat meldt de NVM. 
Nieuwe kas Greenco in Wieringermeer
Greenco, producent en verpakker van snackgroenten, heeft geïnvesteerd in een nieuwe tuin in Wieringermeer. Op bijna 10 hectare zullen daar jaarrond snacktomaten geteeld worden. 


200 hectare tuinbouw verdwenen uit Westland
Het aantal glastuinbouwbedrijven is sinds 1980 met 72% afgenomen. In 1980 waren er 15.800 bedrijven met tuinbouw onder glas. In 2014 is dit afgenomen tot 4.400 bedrijven. De glastuinbouw is sterk geconcentreerd in de Randstad.


Drone filmt nieuwe kas Van der Avoird Trayplant
Er wordt druk gebouwd in de Brabantse gemeente Alphen Chaam. De afgelopen maanden zijn daar diverse gebouwen en de constructie van een nieuwe kas verschenen. Het wordt de nieuwe hoofdlocatie van Van der Avoird Trayplanten. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven