Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouwproject GreenEx van start in Nunhem

Tholen - In het Limburgse Nunhem is gestart met de grondwerkzaamheden voor de nieuwe kassen van Bayer CropScience Vegetable Seeds, voorheen Nunhems. Het project GreenEx omvat in totaal 20 hectare. In de eerste fase wordt 7,5 hectare kas gerealiseerd. Online is de bouw stap voor stap te volgen in een virtuele tour.



Voorbereidingen
De voorbereidingen voor de bouw van de eerste fase kassen zijn vorige van start te gaan. Met de daadwerkelijke bouw van deze kassen verwacht het bedrijf medio 2016 te beginnen. "Zover is het echter nog niet", wordt er geblogd. "Voordat we met de eerste fase kunnen starten, moet het terrein bouwrijp gemaakt worden. Tijdens deze fase gaan we aan de slag met de engineering van de infrastructuur, de zichtdijken, het infiltratiebekken en het 'watercompensatiegat' waarin bij extreem hoge waterstanden het overtollige Maaswater kan worden opgevangen. Dit werk gebeurt vooral achter de tekentafel."



Activiteiten
Voor de start van de grondwerkzaamheden diende het volledige terrein vrijverklaard te zijn qua archeologie als ook munitie. Dit is inmiddels gerealiseerd. Nu wordt vier a vijf hectare gereserveerd als overstromingsgebied van de Maas. Dit 'gat' wordt een lager gelegen grasland waar vee kan grazen. Vervolgens zal een grote hoeveelheid grond worden verplaatst binnen het plangebied, met als uitgangspunt een nagenoeg gesloten grondbalans. De grondverzetmachines en ander materieel zullen via de Napoleonsweg (N273) worden aangevoerd om lokale geluids- en verkeershinder tot een minimum te beperken. De geplande zichtdijk van 2 meter rondom zal overigens relatief snel alle werkzaamheden uit het zicht houden.

Kassenbouw
Na deze activiteiten worden de infra- en nutsvoorzieningen gerealiseerd en kan het bedrijf aan de slag met de natuurcompensatie en de ontsluiting. Pas als dit achter de rus is wordt gestart met de bouw van de eerste fase. In 2018 verwacht het bedrijf dat de kassen van fase 1 en het centrale gebouw klaar zijn voor ingebruikname.

Volg de nieuwbouw online via deze virtuele tour.


Publicatiedatum: