Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stoomgemak en snackwortelen bij Hollandteelt

Tholen - Met eigen teelt van alle kleuren peen, bieten, pastinaak, wortelpeterselie, aardperen en pompoenen brengt Hollandteelt uit Biddinghuizen al jaren kleur op het bord. Tijdens de AGF Detail presenteerde de wortelteler een uitgebreide lijn met onder meer stoomverpakkingen broccoli, bloemkool, prei en sperziebonen. Hiervoor wordt samengewerkt met collega-telers om een constante aanvoer te kunnen garanderen. Met deze uitbreiding van de wat grotere producten hopen we ook de vergeten groenten mee te krijgen in het schap", vertelt Harold Zondag.

Hollandteelt brengt de nieuwe lijn onder de namen Stoomgemak en Kookgemak op de markt. Onder Stoomgemak worden de groenten met kruidenboter geleverd, die in vijf minuten in de magnetron worden bereid. Een variant hierop is de lijn 'Kookgemak', die bestaat uit voorgegaarde groenten, zoals Rainbow wortel, gele biet, gele wortel en chioggiabiet. Vacuümverpakkingen zijn voor onze groenten ideaal uit oogpunt van houdbaarheid.


Angelique Hermus en Harold Zondag
 
"Uiteindelijk is het nog een kleine categorie die wat met deze groenten doet. We zetten breed in met afzet richting retail, speciaalzaken, foodservice en industrie. Duitsland, Frankrijk en Scandinavië zijn onze grootste markten, maar met name de Duitse markt staat op convenience-gebied nog maar in de kinderschoenen", vertelt Harold.

Snackwortelen
Als noviteit tijdens de beurs introduceerde Hollandteelt de Rainbow Mix met onder meer de 'deep purple carrot', de gele peen en een mix van deze twee in een 100-grams verpakking. "Gezien de aandacht voor obesitas zien we snackwortelen als een gezond en lekker alternatief bij evenementen. Zelf hebben we deze mix uitgedeeld aan kinderen tijdens de Avondvierdaagse met een aanvullende actie bij de lokale supermarkt. Dat was een groot succes en margetechnisch ook interessant voor de supermarkt."

Voor meer informatie:
Harold Zondag
Hollandteelt
Olsterweg 17
8256 RV Biddinghuizen
Mob: 06-51288649
harold@hollandteelt.nl
www.hollandteelt.nl