Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentetekorten door Israëlische warmte

De hittegolf in Israël heeft voor groentetekorten gezorgd. De prijzen zullen tegen het einde van de week nog hoger worden. De tomatenprijs per kilogram was op de markt gestegen tot 11,80 shekels (€2,70), en die van komkommer en pompoen tot 10,80 shekels (€2,47). Groenten van een slechtere kwaliteit werden verkocht voor 7 tot 9 shekels (€1,60 tot 2) per kilo. 

De genoemde prijzen komen van de Mahane Yehudamarkt in Jeruzalem, maar op andere markten worden groenten voor vergelijkbare prijzen verkocht. De supermarktketens verkopen groenten zelfs tegen verliesprijzen, omdat ze klanten aantrekken.

De forse stijging van groenteprijzen zou naar verwachting tegen het einde van de week toenemen, met de inkooppiek voor Rosj Hasjana (het Joodse Nieuwjaar), en de groentenprijzen zouden naar verwachting blijven toenemen. 

De hoge prijzen op de markten zijn het directe resultaat van een stijging in de groenteprijzen van groothandels. In slechts één week steeg de prijs van tomaten van 4,50 shekels (€1) per kilo naar 7,40 tot 7,80 (€1,69 tot €1,79) per kilo: een stijging van wel 75%. De prijs van komkommers steeg in dezelfde tijd met 25%, van 4 tot 5 shekels (€0,92 tot €1,14) per kilo. De prijs van pompoen was een week geleden al hoog, en bleef stabiel met 7,40 tot 7,80 shekels per kilo.

Publicatiedatum: