AGF Trendcafé bezocht Valk Versmarkt in Voorschoten
Het draait om gastvrijheid bij de Van der Valk hotels en zeker ook bij de Valk Versmarkt. De stap naar retail is voor Van der Valk Voorschoten misschien minder groot dan hij lijkt. Al veertig jaar waren op het terrein een slager en slijterij gevestigd. Nog altijd nemen wijn en vlees een prominente plaats in. Maar dat is uitgebreid met onder andere vis, brood, groenten en fruit, zuivel en noten. Vanuit Voorschoten vindt de distributie plaats voor 36 hotels van Van der Valk. Dat maakte het volgens Hein Onderwaater makkelijker om de stap te zetten. Producten die je in de winkel aantreft, zijn veelal terug te vinden in de hotels.
Foto's twitter GroentenFruitHuis
Luister naar de consument
Het overzicht op alle afdelingen valt meteen op bij binnenkomst. Evenals de gastvrijheid van de medewerkers die de klanten welkom heten, wegwijs maken, laten proeven en veel productkennis in huis hebben zodat ze de klanten ook kunnen adviseren. "We hebben winkels in heel Europa bekeken en vooral gekeken naar wat consumenten als prettig ervaren", aldus Onderwaater. Voor aanpassingen in het assortiment luistert Valk Versmarkt naar de consument en wordt gekeken welke artikelen hard lopen en welke niet. "Op basis daarvan doen we aanpassingen. We hebben een mooi assortiment, maar ik denk dat we er zeker een jaar voor nodig hebben om het ideale as sortiment samen te stellen."
Klein beginnen
Valk Versmarkt telt zestig medewerkers. De openingstijden zijn van 9.00 – 18.00 uur en dat is een bewuste keuze. "Op die manier kunnen we het af met één shift. We vinden het belangrijk dat op iedere afdeling kundig personeel aanwezig is. Dat is op deze manier gemakkelijker te realiseren dan bij langere openingstijden." Over de ambitie laat Onderwaater geen twijfel bestaan. "Klein beginnen, groot eindigen. Maar niet alles tegelijk. Daarom gaan we gefaseerd te werk." Na het betoog van Hein Onderwaater maakte iedereen van de gelegenheid gebruik het assortiment nader onder de loep te nemen en hier en daar in gesprek te gaan met elkaar of de specialisten op de diverse versafdelingen.
Het volgende AGF Trendcafé staat in het teken van Smaak en vindt plaats op dinsdag 29 september 2015.