Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Plantin bouwt Aziatische fabriek

Kokosgruis was begin jaren '90 niets meer dan een restproduct. Het bedrijf Dutch Plantin is inmiddels wereldleider van innovatieve kokosproducten op basis van deze restgrondstof en levert mondiaal aan de tuinbouwsector. Algemeen directeur Jos van Doren vertelt op RVO.nl meer over de toekomstplannen en de nieuwe fabriek, die in Oost-Azië gebouwd wordt.
Maar het bedrijf heeft ook lastigere tijden gekend. "De eerste zeven jaar liep de verkoop voor geen meter. Het was te onbekend. De kwekers hebben voor tonnen tuinbouw in hun kassen staan en ik kwam vertellen dat het kokosgruis uit Sri Lanka beter was dan de potgrond die ze al 20 jaar gebruikten", memoreert Jos van Doren. "Stapje voor stapje groeiden we in Nederland en de rest van Europa. Vanaf 2004 kwam de internationale expansie. Van 300 m³ per jaar in de begintijd verwerken we nu 1 miljoen m³ op jaarbasis. We hebben inmiddels 11 productielocaties in 3 landen en leveren aan 40 landen." De eerstvolgende stap is de bouw van een nieuwe fabriek in Oost-Azië. "We zijn nu bezig met de voorbereidingen."

Lees het hele bericht in het e-magazine van RVO.
Publicatiedatum: