Tancredi: "Om producten van hoge kwaliteit te kunnen produceren, hadden we hightechfaciliteiten nodig. Daarom hebben we de moderne kas gebouwd. Dit is niet gebruikelijk in een mediterraan klimaat, waar de meeste kassen worden gebouwd van kunststof. Om ook in de winter te kunnen produceren, was het echt noodzakelijk dat we een controleerbaar klimaat hadden."
In 2004 kregen de Tancredi-tomaten de GlobalGAP certificering. Dit was erg belangrijk om hun producten te exporteren naar andere landen, vooral naar het Verenigd Koninkrijk. De geproduceerde rassen zijn: Kumato, Daterino, Piccolo en andere.
"In de winter is er veel concurrentie om tomaten te produceren voor Noord-Europa," zegt Tancredi. "In België, Nederland en Frankrijk vermindert de productie in de winter, dus de belangrijkste Europese markten worden dan voorzien door tomaten uit Spanje, Marokko, Italië, Turkije, Israël. Tegen die zwaargewichten moet je het dan wel kunnen opnemen."
Om dit te kunnen, bleef Tancredi alert op andere innovaties. Een daarvan was het Tom Systeem van Agrifast. "We zijn daar toen meteen mee aan de slag gegaan," vertelt de ondernemer. "Aanvankelijk was het even wennen, maar toen we het eenmaal onder de knie hadden, werden de voordelen duidelijk. Naast de snelheid van het clippen, zo'n 1600 planten per uur, was er nog een groot voordeel. In de zomer ondergaan de tomatenplanten extra stress tijdens het clippen. Door de hitte en het clipproces dreigt er minder water naar de hogere delen van de plant te worden gevoerd. Dat kan funest zijn."