Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: 20 tomatenrassen op 500 m2

De Duitse teler Albrecht Hauser is blij met de grote vraag naar regionaal geteelde groenten. De groenten die hij en zijn medewerkers in de kassen telen leggen namelijk nog geen 1000 kilometer af voordat zij verkocht worden op de weekmarkten in Balingen en Weilstetten, meldt de Duitse website schwarzwaelder-bote.de.

Sinds ongeveer vier weken draait het in de kassen van Hauser vooral om tomaten: waar voorheen de wintersla groeide, zijn nu circa 20 tomatenrassen op circa 500 vierkante meter geplant. Daarbij worden er allang niet meer alleen cherry- en vleestomaten geteeld. Onder het zaadgoed dat in Geislingen gebruikt wordt zijn deels oude rassen en deels nieuwe rassen. De vruchten worden soms zeer klein, zoals bij de tien gram zwaar wordende 'Pepe', tot juist reusachtig, zoals bij de 'Fleurette' en 'Ochsenherzen', waarvan de vruchten tot 800 gram wegen.

Terwijl de eerste komkommers al rijp en knapperig geplukt kunnen worden, zullen de eerste tomaten uit Geislingen waarschijnlijk pas weer in juni te koop zijn. Albrecht Hauser hoopt dat de bijzondere tomaten uit regionale teelt nog bekender worden. Hun smaak werkt in ieder geval in hun voordeel: "Het zijn tomaten die naar tomaten smaken", vindt Hauser. Anders dan de rassen die geteeld worden met een taaie, dikke schil zodat ze verre transportafstanden aankunnen.


Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer