De toekomst van chocola staat onder druk: de wereldwijde vraag naar chocolade stijgt, terwijl dertig procent van de cacao-oogsten verloren gaan door ziekten. Nieuwe soorten cacao-planten vormen volgens het centrum de sleutel tot het succes. Professor Paul Hadley, die namens de universiteit van Reading het project leidt, verklaart aan de BBC: "Een van de belangrijkste zaken in de verbetering van de cacao-planten is de levering van betrouwbaar en schoon cacao-materiaal. Apparaten kunnen virussen uit de planten halen voordat de gewassen de kas bereiken."
Cacaoplanten in Britse kas
De toekomst van chocola staat onder druk: de wereldwijde vraag naar chocolade stijgt, terwijl dertig procent van de cacao-oogsten verloren gaan door ziekten. Nieuwe soorten cacao-planten vormen volgens het centrum de sleutel tot het succes. Professor Paul Hadley, die namens de universiteit van Reading het project leidt, verklaart aan de BBC: "Een van de belangrijkste zaken in de verbetering van de cacao-planten is de levering van betrouwbaar en schoon cacao-materiaal. Apparaten kunnen virussen uit de planten halen voordat de gewassen de kas bereiken."