Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
infovergadering

"Water ontsmetten bij sla, niet alleen om rot te vermijden"

Hebben klimaatverandering en globalisering een effect op de aanwezigheid van ziekteverwekkende organismen op sla? En is het nodig en nuttig om het gebruikte water te ontsmetten? Om hier een antwoord op te vinden werden in het kader van het vierjarig Europees projet Veg-i-trade zowel tijdens de teelt als bij de verwerking heel wat stalen genomen. De resultaten van dit onderzoek in de slateelt worden bevattelijk en beknopt voorgesteld tijdens deze infovergadering op dinsdag 4 november om 20.00 uur bij de REO Veiling, Oostnieuwkerksesteenweg 101 in 8800 Roeselare.

Programma
- 20.00 uur: Het project Veg-i-trade, prof. Dr. Ir. M. Uyttendaele (UGent)
- 20.10 uur: Een kijk op de belangrijkste ziekteverwekkende organismen in groenten, M. Seynnaeve (Inagro)
- 20.20 uur: Effect irrigatie- en waswater met en zonder dosering van ontsmettingsmiddelen op bacteriologische druk van sla klaar voor consumptie, prof. Ing. I. Sampers (UGent)
- 20.40 uur: Haalbare microbiologische normen voor slateler en verwerker, prof. Dr. Ir. M. Uyttendaele (UGent)
- 20.50 uur: Watertool als hulpmiddel bij de keuze van een geschikte waterbehandeling, D. Huits (Inagro)
- 21.00 uur: Vraagstelling

Meer info: [email protected], tel. 051/27 33 88 of [email protected], tel. 051/27 33 31

Dit onderzoek maakt deel uit van het Europese project Veg-i-Trade. Sinds mei 2010 doen 23 partners (universiteiten, onderzoekscentra, KMO's en grote industriële partners) uit 10 landen onderzoek naar virussen, bacteriën zoals E. coli, mycotoxines, en residuen van bestrijdingsmiddelen op verse voedingsmiddelen. Veg-i-Trade bestudeert de mogelijke gevolgen van globalisering en klimaatverandering op de voedselveiligheid van verse producten. Het project wordt gecoördineerd door vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van de Universiteit Gent.
Publicatiedatum: