"Water ontsmetten bij sla, niet alleen om rot te vermijden"
Programma
- 20.00 uur: Het project Veg-i-trade, prof. Dr. Ir. M. Uyttendaele (UGent)
- 20.10 uur: Een kijk op de belangrijkste ziekteverwekkende organismen in groenten, M. Seynnaeve (Inagro)
- 20.20 uur: Effect irrigatie- en waswater met en zonder dosering van ontsmettingsmiddelen op bacteriologische druk van sla klaar voor consumptie, prof. Ing. I. Sampers (UGent)
- 20.40 uur: Haalbare microbiologische normen voor slateler en verwerker, prof. Dr. Ir. M. Uyttendaele (UGent)
- 20.50 uur: Watertool als hulpmiddel bij de keuze van een geschikte waterbehandeling, D. Huits (Inagro)
- 21.00 uur: Vraagstelling
Meer info: [email protected], tel. 051/27 33 88 of [email protected], tel. 051/27 33 31
Dit onderzoek maakt deel uit van het Europese project Veg-i-Trade. Sinds mei 2010 doen 23 partners (universiteiten, onderzoekscentra, KMO's en grote industriële partners) uit 10 landen onderzoek naar virussen, bacteriën zoals E. coli, mycotoxines, en residuen van bestrijdingsmiddelen op verse voedingsmiddelen. Veg-i-Trade bestudeert de mogelijke gevolgen van globalisering en klimaatverandering op de voedselveiligheid van verse producten. Het project wordt gecoördineerd door vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van de Universiteit Gent.