Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Visser trekt de aandacht met Versa Filler en Destacker combo

De Nieuwe combo ontstapelaar en vuller van Visser Horti Systems was een hot item op Cultivate' 14 in Columbus, Ohio. Justin Vander Putten van Visser Horti Systems gaf ons een korte introductie van de nieuwe producten.



Ontstapelaar
In principe is het ontwerp van de ontstapelaar en de vuller van Visser Horti Systems niet eens zo veranderd in de afgelopen jaren. Het ontwerp was al zeer functioneel en deed het werk goed, maar Visser was nog steeds in staat om een aantal extra verbeteringen aan te brengen in het basisidee.

In de verbeterde versie worden de trays ontstapeld met de hulp van paracilinders en afscheidende platen.



Volgens Justin is het hele proces sneller en nog nauwkeuriger. Het werkt met trays en potten van zowel Visser als van andere leveranciers, zolang het een lade of pot is van een goede kwaliteit.



"De kwaliteit van de kunststof trays en potten zijn echt belangrijk. Veel telers hebben de neiging ze te vaak opnieuw te gebruiken. Zeker als ze niet perfect schoon zijn, kan dat storingen veroorzaken in de werking van de machine. Ook kan een lage kwaliteit kunststof problematisch zijn, omdat het systeem ze dan zou kunnen beschadigen in plaats van ontstapelen. Dit systeem scheelt zeker een hoop geld, tijd en inspanning voor de teler, maar ze moeten investeren in de juiste benodigdheden voor een optimaal resultaat."

Na te zijn ontstapeld, worden de trays verplaatst naar de vulplaats. Hier wordt een lopende bandsysteem gebruikt om de trays te vervoeren.

"Dit deel bestaat uit drie units. Eerst worden de laden gelijkmatig gevuld met aarde en vervolgens wordt die aangestampt en gereinigd. Het mooie van het systeem is dat alle onderdelen afneembaar, verplaatsbaar en verstelbaar zijn. Zo kan elke teler de optimale instelling bereiken."



Justin voegde eraan toe dat ook het overtollig bodemmateriaal niet verloren gaat: aarde die op de grond valt, wordt verzameld door de machine en opnieuw gebruikt voor het vullen van een lading trays."


Meer informatie:
Visser Horti Systems
Justin van der Putten
Office: +1 604-539-1880
justinv@visser-na.com






Publicatiedatum: