Montreahof vernieuwt en vergroot kas

Tholen - Drukte bij paprikakwekerij Montreahof in Berkel en Rodenrijs. Gisteren is er begonnen met de onderbouw van een uitbreiding van de kas. Eind van de week moet de onderbouw klaar zijn en 1 maart gaat Havecon van start met de 7.000 meter glas. In de herfst wordt dan nog eens 5.000 meter oude kas vernieuwd.

Sinds gisteren wordt er gebouwd bij paprikakwekerij Montreahof in Berkel en Rodenrijs. Het bedrijf vernieuwt 5.000 meter kas en zet er nog eens 7.000 meter bij. "Het oude warenhuis was aan vernieuwing toe. De uitbreiding gaat vooral over land dat we al in bezit hadden. Omdat we nu toch gaan vernieuwen, nemen we die hoek gelijk mee", vertelt teler Edwin van der Ploeg.


Foto Twitter Havecon

De totale kwekerij is 7 hectare groot. 5 hectare daarvan is uit 1999. De overige 18.000 meter wordt nu in fases vernieuwd. "Als we weer wat verdiend hebben, gaan we verder", lacht van der Ploeg. "In deze tijden moet je financieel geen grote risico's nemen. Daarom werken we in etappes. Nu 12.000 meter, binnen enkele jaren gaan we misschien verder. Het te slopen deel van de kas is 25 jaar oud en vrij laag. Nu kiezen we voor wat vernieuwing: een dubbele scherminstallatie en polycarbonaat in de gevels. Daardoor gebruiken we minder energie. Op een gegeven moment moet je de stap maken."

Er wordt gestart met de nieuwbouw en na de zomer wordt de oude kas gesloopt en vernieuwd. "Nu staan er nog paprika's in." Die kas is nu 4 meter hoog en gaat naar 6. Ophogen was geen optie, ook omdat er gekozen wordt voor breed glas. "1.67 breed, lichtdoorlatendheid 91+ en gehard glas. Hij wordt helemaal wit", vertelt Van der Ploeg. De kas wordt voorzien van kaderloze luchtramen. "We willen zo veel mogelijk licht binnenlaten."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.