Kalloveen en Legro kopen veenvelden en productielocatie in Letland

Kalloveen en Legro hebben het bedrijf "AS Seda" in Letland gekocht. Het bedrijf werd in 1954 opgericht en is tegenwoordig een van de grootste veenderijen in Letland. Dit bedrijf produceert gemalen veen en veenzoden in zes verschillende veenvelden en heeft zijn eigen productielocatie voor substraten. Kalloveen neemt de veenvelden en de verkoop van grondstoffen over. Legro neemt de substraatproductie en wereldwijde verkoop van substraten over.Sjef Swinkels, directeur/eigenaar van Legro, vertelt: "We kunnen nu direct vanuit Letland gebruiksklaar substraat produceren voor onze klanten. Onze klanten over de hele wereld, die momenteel groeimedia van onze productielocaties in Nederland afnemen, kunnen hier hun voordeel mee doen".

Legro
Binnen de Legro groep, die bestaat uit Legro Potgrond, Legro Transport en Topterra, staat nu de 4e generatie aan het roer. De organisatie heeft drie productielocaties in Nederland, één in Duitsland en één in India. Haar verkoopkantoren zijn gevestigd in Nederland, Duitsland en Australië. Legro Potgrond is een van de grootste leveranciers van substraten en groeimedia in Europa. Zij levert klantspecifieke mengsels aan boomkwekerijen, zaai- en stekbedrijven en telers van verschillende soorten zacht fruit. Topterra is de specialist in dekaarde voor champignonkwekers wereldwijd, terwijl Legro Transport verantwoordelijk is voor betrouwbare leveringen aan klanten. De hele groep werkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen.Kalloveen
Kalloveen is eigenaar van een van de grootste veenterminals in Europa, die gelegen is in de haven van Antwerpen. Door deze laatste aankoop kan zij het merendeel van de grondstoffen voor de potgrondindustrie uit eigen veengebieden leveren.


Voor meer informatie:
Legro
Gerstdijk 20
5704 RG Helmond
T: + 31 (0)493 691416
F: + 31 (0)493 695772
E: info@legro.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven