Praktijkavond Het Nieuwe Telen over AgriSensys

"HNT niet per definitie gepaard met technische complexe systemen"

Wireless Value organiseert twee praktijkavonden rond Het Nieuwe Telen. Op 13 november vindt de eerste avond plaats in de Demokwekerij in Honselersdijk. Ondernemer van het jaar kwekerij Vereijken in Someren is op 19 november gastheer van de tweede avond. Bas Visser van Wireless Value: "Om telers uit verschillende delen van het land de gelegenheid te geven deel te nemen hebben we voor deze opzet gekozen. Daarnaast is Vereijken een trouw gebruiker van ons AgriSensys systeem."Geen technisch complexe systemen
In de glastuinbouw wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van de principes van Het Nieuwe Telen (HNT); ruim 100 ha verspreid over Nederland past actief de principes toe. Volgens Bas Visser van Wireless Value, het bedrijf achter AgriSensys, hoeven de principes van HNT niet per definitie gepaard te gaan met technische complexe systemen." In toenemende mate zien wij systemen en methoden ontstaan waarbij met geringe investeringen hetzelfde bereikt wordt", aldus Visser.

Tijdens de Praktijkavonden worden de telers in 2 uur tijd meegenomen in de wereld van Het Nieuwe Telen. Stefan Persoon van Inno Agro is een van de sprekers en heeft ruime ervaring met het begeleiden van teeltgroepen rond HNT. Stefan zal tijdens de avonden ingaan op de vraag waarom je als teler HNT toe moet passen, hoe je een teeltgroep op kan zetten en met welke systemen goede resultaten worden behaald.

TNO zal als gastspreker de teler inzichten geven die hij nodig heeft om de volgende stap te maken en welke klimatiseringsconcepten mogelijk zijn.

Agrisensys
Agrisensys is een fijnmazig, draadloos sensornetwerk, waarmee de homogeniteit in kassen objectief gemeten en geregistreerd kan worden. Volgens Bas Visser is het meten van het klimaat via een fijnmazig sensornetwerk belangrijk om klimaatproblemen inzichtelijk te maken. "Een teler wordt zich bewust van zijn klimaatproblemen en kan door het sensornetwerk ook zien welke invloed aanpassingen hebben op de homogeniteit van het kasklimaat. De winst zit hem in het optimaliseren van de techniek die op dat moment in de kas zit voordat je als teler gaat investeren", aldus Visser.

Inschrijven voor de praktijkavond kan hier.

Wireless Value B.V.
Waanderweg 30a
7812 HZ EMMEN
Tel: +31 591 633200
Fax: +31 591 631197
e-mail: bas.visser@wirelessvalue.nl
www.wirelessvalue.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven