Viridaxis biedt oplossing tegen bladluis

Het Belgisch bedrijf VIRIDAXIS is gespecialiseerd in grootschalige productie van sluipwespen voor de natuurlijke bestrijding van bladluizen. De sluipwespen worden gekweekt met geavanceerde, wetenschappelijke technieken.Viola Rosemeyer, salesmanager voor Viridaxis: "We hebben een gepatenteerd proces dat ons in staat stelt om nuttige insecten van constante kwaliteit jaarrond te produceren." Daarmee onderscheid het bedrijf zich van andere bedrijven, wiens doorlooptijd tussen de vier en zes weken is. "We zijn dus veel flexibeler." Dat stelt hen in staat om snel te reageren op veranderingen in populaties van bladluizen. Een ander voordeel van de werkwijze is dat ze een verscheidenheid van wespen produceren. Ook daarmee kunnen ze dus vlug inspringen op iedere situatie.

In groententeelt is het bedrijf actief met Verdaprotect. Het aantal beschikbare werkzame stoffen en het maximaal toegelaten residugehalte nemen voortdurend af. Daarnaast wordt chemische bladluisbestrijding van bladluizen almaar complexer als gevolg van multiresistentie voor insecticiden. Als alternatief voor chemische bladluisbestrijding draagt VerdaProtect bij aan de oplossing voor die toenemende problemen, aangezien alle courante soorten bladluizen op groente kan bestrijden. De natuurlijke vijanden zijn verpakt in gebruiksklare flacons, die veel gebruiksvriendelijker zijn dan om het even welke chemische behandeling.

VerdaProtect wordt in meerdere Europese landen gebruikt, zowel in vollegrond als in hydrocultuur, om verschillende soorten groente zoals zoete pepers, aubergines en komkommers doeltreffend te beschermen tegen bladluispopulaties (met inbegrip van Aphis gossypii, Macrosiphum euphorbiae en Aulacorthum solani).


"We twijfelen er niet aan dat deze duurzame methode de meest simpele en effectieve is," zegt Rosemeyer. Voor aardbeien zet het bedrijf inmiddels al jaren FresaProtect in. Dat wordt gebruiktt op honderden hectaren aardbeiteelt onder glas en in tunnels in heel Europa, in verschillende teeltsystemen (vollegrond, hangende bedden, hydrocultuur) en voor meer dan 17 aardbeirassen waaronder Darselect, Elsanta, Clery, Gariguette en Candonga.

 

Viridaxis heeft een eigen stand (C5.25) tijdens de Internationale vakbeurs voor bloemen en planten (6-8 November 2013) in Vijfhuizen (Holland) www.ihtf.nl

Meer informatie:
Viridaxis S.A.
Rue Louis Blériot 11
B-6041 Gosselies
www.viridaxis.com
E: vrosemeyer@viridaxis.com
T: +32 (0) 71 48 72 25
F: +32 (0) 71 42 36 57

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven