Fotoreportage bouw nieuwe kas Kwekerij van Adrichem

Kwekerij van Adrichem is in Westdorpe een nieuwe kas aan het bouwen en op hun website houden ze met fraaie foto's bij wat er gebeurt.

Woensdag 4 september arriveerde Van Etten met z'n graafmachine om de 2 waterbassins te graven. Dijken met een hoogte van 3,5 meter en een bakdiepte van 1 meter zullen ervoor zorgen dat er over enkele weken ruim 40.000 m3 water opgevangen kan worden
Begin oktober is er begonnen met de bouw van de kas en na een klein week stond er ruim 1 hectare staal overeind.9 oktober kwam het eerste glas aan. "Het lijken kleine ruitjes, totdat je vlak naast zo'n kist met glas gaat staan. Vandaag worden er 10 containers glas gelost, de rest volgt de komende dagen"Ook 17 oktober was er weer een belangrijk moment. Het beglazen gaat beginnen. Om half twaalf was het zover, de eerste ruit werden op het dek gelegd. Op de foto is ook duidelijk te zien dat er nog steeds veel water staat. Zelfs met 3 pompen die de hele dag draaien blijft het een heel karwei om het water weg te krijgen.

Er is begonnen met 2 platform en iedere dag komt er een platform bij tot ze op vrijdag met 5 platforms bezig zijn. Per platform kan er per dag zo'n 2.000 vierkante meter kas worden beglaasd, dus daar kan er veel snelheid mee worden gemaakt!Vorige week vrijdag, 18 oktober, is een oude traditie weer in stand gehouden door alle buren op te trommelen om gezamenlijk met 65 man het folie van 6.000 vierkante meter in het bassin te trekken. De vereende krachten hebben goed werk geleverd. Binnen anderhalf uur lag het folie op de goede plaats en kon er begonnen worden aan het opvullen van het drijfzeil. Na nog eens anderhalf uur was ook dit werk gedaan en lag het bassin klaar om water op te kunnen vangen.

Inmiddels was het vijfde beglaasplatform gearriveerd en klaar om aan de slag te gaan. Zoals het er nu naar uitziet, zal volgende week al 7 hectare van de kas onder glas liggen.Na 3 weken bouwen, op 20 oktober, staat inmiddels 90% van de kas overeind, is de helft van de kas klaar voor het glas en is een kwart van de kas al afgedekt met glas.Dit is een korte samenvatting van de bouw. Op de site van Van Adrichem staat een uitgebreid verslag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.