Hygiënisch starten van de nieuwe teelt

Schoon en hygiënisch starten van de nieuwe teelt is de laatste jaren veel belangrijker geworden. Wanneer de kas schoon is en het jonge plantmateriaal erin gaat, is het belangrijk om te voorkomen dat ongewenste ziekten en plagen alsnog binnenkomen via mensen, machines en gereedschappen. In het Voorop Magazine van Royal Brinkman worden de volgende tips gegeven.

1. Handendesinfectie
Persoonlijke hygiëne van uw medewerkers verdient extra aandacht. Via handen (en voeten) worden de meeste ziekten en plagen verspreid. Handendesinfectie richt zich op twee groepen: op de medewerkers die in het gewas op het eigen bedrijf werken en op de bezoekers, met name zij die van het ene bedrijf naar het andere gaan en op die manier ziekten over kunnen brengen. Enno Rapid is het aangewezen middel voor handendesinfectie. Het bestaat uit een oplossing van benzoëzuur in alcohol. Benzoëzuur is een zwak zuur dat in veel voedingsmiddelen van nature voorkomt en een antimicrobiële werking heeft. De combinatie met alcohol zorgt ervoor dat zowel bacteriën als schimmels en virussen in korte tijd gedood worden. Daarnaast zijn bestanddelen toegevoegd die uitdroging van de huid voorkomen. U kunt de handenreiniging ook integreren in een entreepoort of in een compleet hygiënestation waarin handen en voeten tegelijkertijd worden gereinigd en ontsmet.

2. Voetendesinfectie
Afhankelijk van uw teelt en de ziektedruk op uw bedrijf kunt u de persoonlijke hygiëne eenvoudig of streng doorvoeren. Bij eenvoudige persoonlijke voethygiëne moet u denken aan zolenreiniging via Menno matten bij de entree, gastenjassen en laarzen voor bezoekers. Voor meer uitgebreide hygiëneproblemen levert Royal Brinkman complete hygiënestations. Daarbij is het bij de entree van het bedrijf verplicht om via het hygiënestation het bedrijf te betreden, waarbij handen- en voetontsmetting met Menno Clean gegarandeerd is. Royal Brinkman levert complete hygiënestations in verschillende uitvoeringen: van eenvoudige tot zeer uitgebreide stations, compacte of dubbele stations, voor elke budget, voor allerlei hygiëneproblemen. De stations bevatten borstels waarmee de zolen worden gereinigd en ontsmet.

3. Wielendesinfectie
Om de wielen van heftrucks, rolcontainers, karren en palletwagens te ontsmetten is een speciale ontsmettingsmat ontwikkeld. Deze mat heeft een uniek ontwerp doordat er in- en uitwendige stabilisatiestroken in de aanrijvlakken van de mat zijn gemaakt. Daardoor is de mat ongevoelig voor oprollen. Een 100% wielontsmetting (rondom) is gegarandeerd door op maat leverbare afmetingen. De randen van de matten zijn versterkt en voorkomen het opkrullen. Antislipfolie aan de onderzijde voorkomt verschuiven, de mat is slijtvast en gemaakt van hoogwaardig kwaliteitsmateriaal. De matten kunnen handmatig, of via een automatisch vulsysteem gevuld worden met desinfectiemiddel. Een automatisch vulsysteem garandeert een continue aanwezigheid van voldoende desinfectiemiddel. Dit kan via een tijdschakelaar of via een effectiviteitsmeting van vloeistof aangestuurd worden.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@brinkman.nl
www.brinkman.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven