Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WKK-contract bevat niet altijd machinebreukverzekering

Een WKK-contract bevat niet altijd een machinebreukverzekering. Telers moeten in dat geval zelf een dekking regelen. Vorig jaar hebben enkele WKK-fabrikanten de machinebreukvezekering losgekoppeld van de overeenkomst voor onderhoud. De WKK-fabrikant Jenbacher biedt bijvoorbeeld alleen nog preventief en correctief onderhoud aan. Als er een storing optreedt, wordt er tot een maximaal bedrag vergoed. De teler moet boven dat maximum bijbetalen, tenzij hij een machinebreukverzekering heeft afgesloten. Klanten van Enerflex moeten eveneens sinds vorig jaar zelf een dekking voor machinebreuk regelen. Een risico van deze scheiding tussen een onderhoudsovereenkomst en machinebreukverzekering is dat bij een storing de verzekeraar apart moet worden ingelicht. Het kan gebeuren dat de teler dat vergeet te doen en in dat geval komen er meer kosten voor rekening van de teler.

Het wordt voor WKK-leveranciers steeds lastiger om onderhoudscontracten rendabel te houden. De machines worden vaker gestart en gestopt in plaats van continu ingezet en juist op die momenten treden storingen vaak op.


Bron: Profnews
Publicatiedatum: