Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blauw en rood LED-licht laat aardappelplanten sneller groeien

"We hebben ontdekt dat specifieke golflengtes van LED-licht aardappelplanten sneller laten groeien", vertelt Dr. Zhou, leider van het onderzoek van Shenzhen ACE Lighting company. "Ook kan met het juiste LED-licht de opbrengst verhoogd worden. LED-belichting heeft potentie in de tuinbouw, en met de juiste richtlijnen kan het effectief gebruikt worden."

Het onderzoek werd uitgevoerd bij "The ACE Optics Research Lab" door een interdisciplinair team. Het doel van het onderzoek was om de effecten van kunstmatige lichtbronnen op de groei van gewassen te onderzoeken. Het team focuste zich op aardappelen, één van de belangrijkste gewassen ter wereld. De onderzoekers wilden de invloed van LED met verschillende spectra op het groeiproces van aardappelen onderzoeken.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat een combinatie van blauw en rood licht de groei van aardappelplanten versnelt en de opbrengst verhoogt. Aardappelen in de experimentele groep rijpten sneller dan in de controlegroep zonder LED. Daarnaast was de opbrengst significant hoger dan in de controlegroep. Het vitamine C-niveau en het antioxidantenniveau werd dankzij de LED-belichting ook verbeterd.

"Ontwikkeling in LED-technologie biedt nieuwe kansen voor het telen in indoor farms en ruimtestations. "We willen onderzoeken wat de voordelen van LED voor andere gewassen zijn. Ook willen we kijken hoe we LED zo goed mogelijk kunnen integreren in de tuinbouw."

Voor meer informatie:
Jing Zhang, Marketing manager
Shenzhen ACE Lighting Co., Ltd
marketing@acelighting.com.cn
www.ace-lighting.com

Publicatiedatum: