Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Nederlands verlichtingsbedrijf: "Met innovaties kunnen we concurreren"

De tuinbouwverlichtingsmarkt kent al veel spelers, maar toch treden er nog steeds nieuwe bedrijven toe. NLight bestaat al wat langer, maar is relatief nieuw op de markt. De lampen van het bedrijf zijn te vinden in kassen waarin sla en kruiden geteeld worden in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Koeweit en Vietnam.

"We willen de tuinbouwsectoren veroveren met onze RV1000 LED-groeilampen", vertelt Europees verkoopdirecteur Robbert Jan in 't Veld. Het bedrijf bestaat uit een jong en internationaal team en wil telers in staat stellen om te reageren op marktveranderingen. Daarnaast wil het telers helpen om uitdagingen in de teeltomgevingen aan te pakken en de plantengroei van verschillende gewassen te optimaliseren.

Een van de telers met lampen van NLight.

Inca Orchids
De RV1000 LED-lamp heeft een efficiëntie van 3.1 - 3.8 μmol /j afhankelijk van het gekozen spectrum. μmol/j staat voor micromol per joule en is een maatstaf voor de efficiëntie van een groeilichtsysteem. "De RV1000 is flexibel en kan op maat gemaakt worden", vertelt Robbert Jan. Hij vertelt dat de lampen via drie niveaus gedimd kunnen worden met stuurbaar verrood licht. Telers kunnen daardoor het lichtspectrum aanpassen op basis van de specifieke behoeften van het gewas.

NLight heeft niet alleen als prioriteit om de gewasopbrengst en de productkwaliteit te verhogen, het bedrijf wil ook de kosten voor telers verlagen. De montagehoogte is 2-3 meter of 8-12 meter. "De lampen hebben een belichtingshoek van 150 graden. Een armatuur van NLight van 1000W volstaat in plaats van 2x500W armaturen van concurrenten. Daardoor kunnen de project- en installatiekosten verlaagd worden."

De lampen worden in verschillende kassen gebruikt waaronder Inca Orchids (Nederland), Vitacress Herbs (Engeland), Joy Plant (Nederland), Dalat Hasfarm (Vietnam) en Greenlife Kuwait (Koeweit). In de komende maanden lopen er projecten in Duitsland en Nederland.

Het is mogelijk om alleen armaturen bij het bedrijf te kopen, maar er kunnen ook totaaloplossingen gekocht worden. Het bedrijf kan de lampen ook installeren voor de telers en er wordt een garantie aangeboden van zeven jaar. NLight kan telers ook helpen met het financieringsproces. Ze geven telers dan advies over een bepaald project. "We kunnen telers ondersteunen in het zoeken naar financiering en subsidies."

"We willen belangrijk worden in de verlichtingssector, maar het wordt lastig om met de bestaande bedrijven te concurreren", vertelt Robbert Jan. "Met de frisse perspectieven van het team, goede marketingplannen en innovaties kunnen we concurreren. We moeten blijven leren en groeien."

Voor meer informatie:
NLight
[email protected]
[email protected]
www.n-light.tech