Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
C-Led levert belichting voor laboratorium en kassen van Salvi Vivai (Italië)

"Dankzij de juiste belichting verbeteren de prestaties"

Met weefselkweek worden jonge planten onder gecontroleerde en in steriele omstandigheden vegetatief vermeerderd. In vergelijking met traditionele methoden zijn er sneller resultaten, is er minder ruimte nodig en is het verkregen materiaal uniform (klonen), zeggen Raffaello Montanari en Cristian D'Elia van C-Led. Het bedrijf leverde Led-lampen voor in het laboratorium van de taliaanse plantenkwekerij Salvi Vivai. De lampen hebben specifieke spectrums en intensiteiten voor de vermeerderings- en opkweekfase van in vitro vermeerderde planten.

"In deze fase heeft de jonge plant geen behoefte aan grote hoeveelheden licht in termen van PPFD (Photosynthetic photon flux density, uitgedrukt in μmol cm−2 s−1), omdat de fotosynthesesnelheid nog erg laag is."

Desondanks blijft kunstlicht essentieel en het doel is om een belichting te bieden die een goede vermeerderingssnelheid van de jonge planten in het glazen potje of de plastic tray mogelijk maakt. De ideale conditie in deze fase is het verkrijgen van stevige en compacte planten klaar voor de volgende wortelfase.

In de kas is een ander type C-Led lampen geïnstalleerd met als doel de fotosyntheseperiode van de in vitro vermeerderde planten te verlengen: in deze acclimatisatiefase is het essentieel om de planten een continue en constante groei te garanderen, vooral in de winterperiode wanneer de dagen weinig lichturen hebben. Daarom zijn de lampen in deze fase krachtiger.

"Licht garanderen in deze fase betekent een vermindering van het fotosyntheseproces voorkomen. In dit proces zetten planten door middel van licht koolstofdioxide (CO2) en water (H2O) om in organisch materiaal (glucosemolecuul C6H12O6), waarbij zuurstof (O2) als afvalproduct wordt gegenereerd", voegen ze toe.

Het betreffende spectrum wordt gekenmerkt door een mix van golflengten binnen de PAR-regio (Photosynthetically Active Radiation) die loopt van 400 nm tot 700 nm en die overeenkomt met zichtbaar licht. Met de lampen wordt voorkomen dat de planten in bepaalde perioden van het jaar hun optimale ontwikkeling stopzetten, waardoor hun verblijfsperiode in de kas zou worden verkort.

"De lampen zijn dimbaar in intensiteit, dus op bewolkte dagen is het mogelijk om de lampen te gebruiken met als doel het natuurlijke zonlicht dat in de kas filtert aan te vullen", besluiten Montanari en D'Elia.

Voor meer informatie:
C-Led
Via Gambellara, 34
40026 Imola (BO) – Italië
Tel: +39 (0)542 654980
info@c-led.it
www.c-led.it

Publicatiedatum: