Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proplant gebruikt LED-belichting van Heliospectra in uitbreiding kas

Proplant Propagation Services heeft onlangs geïnvesteerd in LED-belichtingstechnologie van Heliospectra. Proplant heeft de MITRA X LED-armaturen van Heliospectra gekozen voor hun uitbreiding van zes hectare kas die momenteel gebouwd wordt door Havecon. Met de MITRA X-armaturen kan Proplant het lichtniveau nauwkeurig beheren en regelen. Met deze investering wil Proplant planten leveren die voldoen aan de strenge normen van de Noord-Amerikaanse markt.

Verrood
De MITRA X LED-armaturen zijn verkrijgbaar in varianten van 650, 800 en 1500 watt met verschillende spectrums van 40, 60, 80 en 90% rood. Verrood kan worden toegevoegd als een vast deel van het spectrum of met de drie-kanaals MITRA X Flex armatuur die onafhankelijke regeling mogelijk maakt. Afhankelijk van het spectrum kunnen deze armaturen een efficiëntie tot 3,8 μmol/J bereiken. Bonny Heeren, CEO van Heliospectra, is blij met de samenwerking met de klant en Gold Leaf Technologies.

Subsidies
Door de implementatie van HelioCORE kwam Proplant in aanmerking voor subsidies voor tuinbouwbelichting waardoor hun projectkosten werden verlaagd. Paul Berkel, eigenaar van Proplant, legt uit waarom ze voor de LED-oplossing van Heliospectra gekozen hebben: "De vormfactor van de lampen en de mogelijkheid om ze in een gesplitste configuratie te monteren, verbetert de lichtverdeling. We vonden het ook prettig dat HelioCORE kan worden geïntegreerd met onze klimaatcomputer waardoor we de armaturen kunnen dimmen zonder dat we extra bedrading hoefden aan te leggen."

Met het draadloze HelioCORE systeem kan Proplant flexibel de belichting beheren en bijvoorbeeld aanpassen aan het weer. Het MITRA X systeem kan op de behoeften van de klant aangepast worden. Heliospectra is aanwezig op de GreenTech op stand 01.422.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: