Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagere DLI zorgt voor lager versgewicht van slakroppen

Een lager Daily Light Integral (DLI) zorgt voor een lager versgewicht bij slakroppen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd binnen het Fieldlab Vertical Farming naar de teelt van het slasoort Caipira in de vertical farms van deelnemers Delphy Improvement Centre, Philips Horticulture LED Solutions, Vertify, Logiqs en WUR Glastuinbouw.

DLI is een belangrijke maat voor de totale hoeveelheid licht die gedurende een dag op een specifiek oppervlak valt. Slakroppen uit een cel met de lichtste kroppen hadden een 70% lager versgewicht vergeleken met een cel met de zwaarste kroppen. Het klimaat in de cellen kon gestuurd worden op basis van de windsnelheid en het vochtigheidsniveau. In de proef wordt verder duidelijk dat een verschil in transpiratie als gevolg van variatie in de klimaatrealisatie rondom het gewas bijdraagt aan verschillen in het verse kropgewicht van sla.

Lees hier het hele rapport van de WUR.

Publicatiedatum: