Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe komkommer met resistentie tegen CGMMV en Nieuw Delhi virus

Metric is de naam van het nieuwe komkommerras van Sakata voor aanplant in de herfst in de Zuid-Spaanse kassen. "Het ras bevat een krachtig pakket aan resistenties, waaronder meeldauw, CGMMV en het New Delhi virus. En het is een van de komkommers met de mooiste glans op de markt", zegt Cecilio Fernández van Sakata Seed Ibérica.

"Metric is een zeer winstgevend ras voor de teler", voegt Fernández toe. "Er zijn minder handjes nodig en de productiviteit is hoog. Dat betekent lagere kosten en meer inkomsten." Telers, technici en pers die de lancering van het ras tijdens een open dag in Las Marinas, Almería, hebben bijgewoond, benadrukten de glans en de donkere kleur van de komkommer, alsook de uniforme vruchten en het zeer kleine litteken bij de stampersluiting. "De glans speelt in op de marktvraag van langer houdbare komkommers, nu er een tendens is om de beschermende plastic folie te weren."

De focus lag ook op het complete resistentiepakket, wat rust biedt voor de teler: "Naast de gebruikelijke resistenties tegen meeldauw, gele aderen en vergeling, zijn CGMMV en New Delhi toegevoegd, ziekten die momenteel een probleem vormen voor komkommertelers", verklaart Cecilio.

Metric, een nieuwe komkommer met ook deze keer een naam van een Indie rockgroep, is een ras aangewezen voor herfstaanplant in Zuid-Spanje, vanaf 20 augustus tot begin oktober, afhankelijk van de streek. De oogstpiek doet zich voor in de winter.

R&D bij Sakata
Afgelopen oktober maakte het multinationale zaadbedrijf bekend dat het Sana Seeds had overgenomen, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in komkommerzaden. "Deze overname is in lijn met Sakata's strategie om altijd te investeren in innovatie met een langetermijnvisie", stelt Basile de Bary, CEO van Sakata EMEA. Sakata versterkt zo zijn positie op de wereldwijde komkommermarkt en blijft een breed scala aan gewassen ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Sakata
https://sakataiberica.com

Publicatiedatum: