Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blokpaprika E20B.0572 krijgt de naam Mathieu

Het nieuwe blokpaprikaras E20B.0572 van Enza Zaden krijgt een naam: Mathieu. Afgelopen jaar stond dit ras in de screening van Enza Zaden en in proeven bij enkele telers. Dit jaar wordt het ras geteeld op twee locaties, één kas bij Renier Janssen en één kas bij Wilfred van den Berg van paprikakwekerij Bestpeppers.

Renier Janssen heeft een kas van 3,3 hectare Mathieu (E20B.0572). Hij heeft jarenlange ervaring in de teelt van rode paprika's en is eveneens al jaren screeningslocatie van Enza Zaden. Bestpeppers heeft een kas van 5,5 hectare Margrethe en een kas van 5 hectare Mathieu (E20B.0572). Ze telen hier al bijna 40 jaar rode paprika's en zijn eveneens al jaren screeningslocatie van Enza Zaden.

Productie
Een belangrijke reden waarom Wilfred en Renier voor Mathieu hebben gekozen is, omdat het ras vorig jaar een goede productie liet zien. Daarnaast heeft het ras een hoog gemiddeld vruchtgewicht, goede kwaliteit vruchten met een mooie rode kleur en de gewenste resistenties (Tm:0-3 en TSWV:0). Het ras is met name in de zomer sterk tegen neusrot. Dit heeft bijgedragen in de keuze van Wilfred en Renier om Mathieu te gaan telen.

Eerste ervaring
De start van de teelt verliep op beide locaties vrij vlot wat resulteerde in een snelle eerste zetting. Het tweede zetsel kwam mede door het donkere weer iets later op gang. Momenteel wordt er volop geoogst uit dit tweede zetsel. De plant groeit goed, zet regelmatig met kwalitatief mooie vruchten.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB Enkhuizen
Tel: +31 (0)228 350100
[email protected]
www.enzazaden.com

Publicatiedatum: