Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe driekleurige cherrytomaat uit Roemenië

Tomatentelers en consumenten kunnen binnenkort genieten van een nieuw soort driekleurige cherrytomaat. Rapsodia is een nieuwe cherrytomaatras van de Genetic Plant Resources Bank (BRGV). Voor het nieuwe ras was meer dan 20 jaar onderzoek nodig en het ras is momenteel in afwachting van goedkeuring van een patent.

Het nieuwe ras moet zeven kilo per plant opleveren en kan vijf meter hoog worden. Volgens specialisten van de BRGV heeft de nieuwe cherrytomaat drie tinten, is het middelgroot en ook stevig. Het ras heeft ronde vruchten die een unieke smaak hebben.

Resistent
Volgens onderzoekers uit Buzău is het nieuwe tomatenras is resistent tegen ziekten en plagen waardoor er minder behandelingen nodig zijn. Hierdoor kan het ras succesvol worden geteeld in een biologisch systeem wat resulteert in een gezonde teelt. Daarnaast toont de biochemische samenstelling van de tomaten aan dat er veel gezondheidsbevorderende stoffen inzitten.

Het nieuwe ras is op de markt gebracht nadat het patent verkregen was. De zaden kunnen gereproduceerd worden door elke teler die deze tomaten wil telen.

Bron: agrointel.ro

Publicatiedatum: