Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe slarassen voor het conveniencesegment

Binnen het conveniencesegment spelen slasoorten een centrale rol. "Met onze rassen, die we geselecteerd hebben door te luisteren naar de behoeften van telers en retailers, zijn we klaar om een bijdrage te leveren aan dit segment dat inzet op toegevoegde waarde en duurzaamheid', stelt Samuele Pellegrini, directeur van Levantia Seed.

Imperiale

De kenmerken van de slarassen van Levantia Seed zijn een rechtopstaande plant, een stevig blad met veel volume en gecertificeerd zaad dat vrij is van het slamozaïekvirus (LMV). Het is een assortiment dat is ontwikkeld vanuit de behoeften van telers van babyleaf voor het conveniencesegment.

Het assortiment van dit Venetiaanse zaadbedrijf is voor het komende seizoen verrijkt met Imperiale, een groene slasoort die bijzonder geschikt is voor zaai in het late voorjaar en de zomer.

"In warmere periodes hebben telers de neiging om rassen met een donkerder blad in hun programma op te nemen, want die ondervinden minder problemen en hebben minder te lijden onder temperatuurschommelingen", zegt Samuele Pellegrini, directeur van Levantia Seed. "Imperiale heeft een blad met een goed volume, dat de slazakken goed vult. Het blad heeft ook een mooie donkergroene kleur en door zijn stevigheid is de sla lang houdbaar. Bovendien is de gemiddelde opbrengst hoog."

"In de precommerciële tests van vorig jaar in de Piana del Sele streek maakte Imperiale indruk op de telers met zijn consistente kwaliteit", zegt Giuseppe Picaro, verkoopverantwoordelijke bij Levantia Seed voor Zuid-Italië. "Het is echt een aanrader voor de zomer."

Victoria

In het lichtgekleurde segment is Victoria het speerpunt van Levantia Seed. "Het is geschikt om het hele jaar door te zaaien, maar vooral in de zomer, want het biedt een hoge resistentie tegen Fusarium", geeft Pellegrini aan. "De bladeren hebben een uitstekende consistentie en vergelen niet aan de randen, gezien de weerstand tegen temperatuurschommelingen."

Suzan

Ook het rode slaras Suzan behoort tot het zomerassortiment van Levantia Seed. "Het is een zeer productief ras", benadrukt de directeur. "Het blad is golvend, volumineus en heeft een uitstekende kleuring tot aan de basis. Precies dit laatste kenmerk is karakteristiek voor Suzan."

Levantia Seed, een zaadbedrijf uit de Povlakte, heeft een breed en gevarieerd aanbod met onder meer pompoen, witlof, rucola, babyleaf, radijs en ui. Het bedrijf kan bogen op een lange geschiedenis van onderzoek en veldtesten. Rucola en babyleaf zijn het speerpunt van het aanbod.

Voor meer informatie:
Levantia Seed Srl
Via Luigi Savoia 18/B
45014 Porto Viro (RO) – Italië
Tel: +39 335 5662226
Tel: +39 342 1635715
[email protected]
www.levantiaseed.it