Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genetisch gemodificeerde aubergines met een hoog gehalte aan bètacaroteen

Onderzoekers van de universiteit van Ryukoku en de Osaka Metropolitan universiteit in Japan zijn erin geslaagd met transgene technieken aubergines met een hoog gehalte aan bètacaroteen met behulp van kunstlicht te telen. Deze vooruitgang is relevant voor India en andere landen in Zuid- en Zuidoost-Azië, waar aubergine een essentieel onderdeel is van het voedingspatroon, maar lage niveaus van carotenoïden, zoals bètacaroteen, bevat.

Het onderzoeksteam heeft het PSY-gen van de bacterie Erwinia uredovora in de aubergine ingebracht, wat leidde tot een aanzienlijke ophoping van bètacaroteen. Uit analyses bleek dat de genetisch gemodificeerde aubergines die onder kunstlicht werden geteeld, een vijf keer hoger bètacaroteengehalte hadden dan de aubergines die in conventionele kassen werden geteeld. Echter, de aubergines zijn kleiner, wat suggereert dat de ophoping van bètacaroteen de ontwikkeling van de vrucht zou kunnen remmen.

Bron: agrodigital.com

Publicatiedatum: