Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm op dak van gebouwen in Singapore

"Ons dakteeltmodel stelt ons in staat om uit te breiden naar meerdere locaties, aangezien er tal van lege daken zijn in Singapore. Cruciaal is daarbij de toenemende acceptatie van lokale groenten op de markt. Momenteel telen we ongeveer 1 tot 1,15 ton groenten per maand die direct aan onze klanten worden verkocht via ons e-commerce portaal en de markt," zegt Gaurav Saraf, oprichter en CEO van Greenhood. Dat is een hybride tuinbouwbedrijf gevestigd in Singapore.

De 900m2 grote vertical farm die geschikt is voor op het dak bevindt zich momenteel in de eerste fase. Gaurav breidt binnenkort uit met 900m2. Er zal voornamelijk salade groenten, boerenkool, rucola, mesclun mix geteeld worden. Ook lokale rassen, zoals nai bai, bayam, paksoi, en kruiden zoals basilicum behoren tot het assortiment.

"Meer en meer inwoners zijn zich bewust van het belang van lokale teelt. Er is echter nog een lange weg te gaan om mensen de meerwaarde ervan te laten inzien en hen te laten overstappen van importgroenten die ze gewend zijn te eten," aldus Gaurav.

Greenhood heeft een kas met klimaatregeling die is uitgerust met sensoren en IoT-apparaten waarmee het klimaat en de opname van voedingsstoffen door de plant kunnen worden geregeld. Dat resulteert in goede eindproducten.

"Gezien de locatie draagt dit enorm bij aan de teelt van groentes van een constant betere kwaliteit. Ook is het mogelijk om zonder gewasbeschermingsmiddelen te telen. Met onze aeroponics-kanalen, waarvoor patent is aangevraagd, kunnen 8 verdiepingen teeltruimte gerealiseerd worden. Dat zorgt voor een verbeteringen van onze inkomsten."

Veel lege daken beschikbaar
Maar waarom zou je een hybride vertical farm op een gebouw plaatsen? "We willen op elke mogelijke manier zo duurzaam mogelijk zijn. Daken die anders leeg zouden zijn kunnen we nu gebruiken voor tuinbouw en daardoor onze afname verdrievoudigen. Dat is goed voor Singapore, aangezien het land hier erg schaars is," vertelt Gaurav.

Ook bevinden zich de meeste daken in de woonwijken waardoor Greenhood in staat is om beter contact te hebben met de omgeving. Ook kan het bedrijven de groenten direct op de lokale markt brengen.

Uitbreiden in 2024
Greenhood werkt aan het verfijnen van zijn producten en heeft als doel de teelt dit jaar uit te breiden. Gaurav legt uit dat ze nauw gaan samenwerken met scholen en bedrijven om hen kennis te laten maken met 'duurzame tuinbouw zonder gewasbeschermingsmiddelen'.

Greenhood is opgenomen in de klantenkringen en heeft tours en evenementen georganiseerd voor bewoners, scholen en delegaties uit het buitenland.

"Ons doel is van meet af aan geweest om een sterke groep mensen te vormen die niet alleen bij het kopen van groenten, maar ook in bredere zin duurzame producten en praktijken gebruiken. Het doel is dus om belangrijke samenwerking aan te gaan met soortgelijke bedrijven om dit te realiseren."

Voor meer informatie:
Greenhood Singapore
Gaurav Saraf, Oprichter en CEO
946A Hougang Street 92, Level 6
531946, Singapore
www.greenhood.sg

Publicatiedatum: