Komkommerteler test bliksemwater: "Vergelijkbaar met normale meststoffen"

Oprichter VitalFluid Paul Leenders kreeg het voor elkaar om stikstof te binden in water. Uiteindelijk moet dat het alternatief worden voor kunstmest. Groentekwekerij 't Bleekerven uit Heusden heeft een test gedaan met dit zogenaamd bliksemwater. In het programma Stand van Nederland wordt uitgelegd wat bliksemwater precies inhoudt en hoe dit in de toekomst belangrijk kan worden voor de land- en tuinbouw. De uitvinding van VitalFluid zorgt ervoor dat op een natuurlijke en duurzame wijze stikstof aan planten kan worden gedoseerd. De groentekwekerij gaat hier de komende jaren meer veldproeven mee doen.

Tijn Aarts: "We hadden twee testrijen en twee normale rijen. Die hebben we met elkaar vergeleken. Toen zagen we dat de producties nagenoeg gelijk bleven. Iedere dag heeft dezelfde persoon eigenlijk alles hetzelfde gedaan. Uiteindelijk zag je geen verschillen, dus is het vergelijkbaar met normale meststoffen die we gebruiken." Leuk om te weten is dat er ongeveer 100 komkommers per plant komen en dat het bedrijf er ongeveer 15 miljoen per jaar teelt.

Voor meer informatie:
VitalFluid
www.vitalfluid.nl
info@vitalfluid.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.